HM IS nära femman efter seger

En gruppfinal. Det är vad som nu skiljer HM IS från avancemang upp till division fem. Detta står klart efter lördagens 2–1-seger borta mot Lekeryd.

HM IS är klart för spel i division fem nästa år efter lördagens kvalseger mot Bodafors.

fotboll2018-10-20 16:58

Efter den starka inledande kvalmatchen mot Månsarp åkte HM IS till Lekeryd i hopp om att plocka ytterligare en vinst. I den första halvleken var HM IS klart bättre än sitt motstånd, men målen uteblev.

Men tidigt i den andra halvleken skickade Emil Sjökvist in 1–0 efter ett fint anfall. Glädjen blev dock kortvarig hos gästerna då Lekeryd kvitterade kort senare. Med kvarten kvar lämnades nickstarke Pontus Larsson ensam vid ett inlägg och det slutade med att han knoppade in segermålet 2–1 för HM IS.

– En väldigt skön seger. Det blev lite onödigt spännande i slutet, men de skapade knappt några chanser, menar HM IS-tränaren Roger Olofsson.

Nästa helg kommer allt avgöras för HM IS. I en gruppfinal mot Bodafors kommer lagen spela om en division fem-plats.

– Det skulle inte sitta fel om Månsarp kniper en vinst eller åtminstone en poäng mot Bodafors i morgon (söndag) om man säger så, avslutar Roger Olofsson.