HFK:s mäktiga kross mot toppkonkurrenten

Söndagens seriefinal blev en ensidig historia efter att HFK utklassat FBSK med 8–0 och gått upp i ensam serieledning i division tre.

HFK:s målskyttar. Från vänster: Tilda Föghner, Laura Solterbeck och Caroline Phalén.

HFK:s målskyttar. Från vänster: Tilda Föghner, Laura Solterbeck och Caroline Phalén.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-17 19:51

Söndagseftermiddagen bjöd på en tidig seriefinal i damernas division tre mellan Hultsfreds FK och Frödinge/Brantestad SK på Knektavallen. Hemmalaget Hultsfred kom till spel utan Frida Pöder, skytteligaledaren som gjort 11 mål i trean hittills. Både HFK och FBSK stod inför matchen på 16 poäng med HFK som serieledare på bättre målskillnad. Och det skulle bli HFK som gick vinnande ur den här striden, efter en överkörning med hela 8–0.

– Alla ville och alla bjöd verkligen till från vårat lag i dag. Vi är såklart nöjda med matchen, säger HFK-tränaren Niklas Föghner.

HFK satte tonen redan i första halvlek och gick upp till en 5–0-ledning innan paus. I början av andra halvlek lugnade spelet ner sig lite, men HFK lyckades ändå hålla nollan och göra tre mål till.

– Vår första halvlek är en av de bättre halvlekarna vi presterat under de senaste tre åren. Det var fart, fläkt och energi och vi var etta och tvåa på alla bollar. I den andra var det viktigt att inte släppa in FBSK i matchen och fortsätta ligga rätt, säger Niklas Föghner.

FBSK:s tränare Robin Blomberg var å andra sidan förstås mycket missnöjd över insatsen från hans lag.

– Det är tråkigt att göra den här typen av insats i en sån här match. Vad det beror på vet jag inte, det är nog en inställningsfråga. HFK kliver in med inställningen att det är ett derby och är mycket hetare och hungrigare, vi tror det är en testmatch, säger Blomberg.

Robin Blomberg ville ge beröm till Jeanette Lind och Louise Pettersson i FBSK. I HFK stack Laura Solterbeck, Shams Tarabeih och Maria Sundberg ut med sina insatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om