HFK går för en ny trepoängare

På lördag eftermiddag åker Hultsfreds FK till Kalmar och Fredriksskans för att möta Ängö BK. Ett formstarkt HFK vill ta en ny trea och fortsätta utmana om serieledningen.

Jerker Einarsson (vänster) vill se bättre skärpa i offensiven från sitt lag.

Jerker Einarsson (vänster) vill se bättre skärpa i offensiven från sitt lag.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-15 17:00

HFK vann toppmatchen mot Hossmo senast med 2–1 och har inför den här helgen bara en poäng upp till serieledarna Pukeberg. När man nu åker till Kalmar för att möta Ängö tar man med sig attityden från den senaste matchen.

– Vi tar med oss inställningen vi hade och att vi vet att vi är tunga att möta. Vår styrka i år har varit att vi inte låtit lagen vi möter vila utan håller ett högt tempo genom hela matchen, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Till matchen mot Ängö blir det inga stora förändringar i HFK förutom att Kevin Olsson är avstängd och Tobias Nilsson fortfarande skadad. Filip Ingemarsson är tillbaka från sin avstängning. Taktiskt sett blir det inga nyheter i laget till lördagens match.

– Vi har alltid försökt gå in och spela vårt spel men vi måste sätta våra chanser. Det är skärpan som saknas, säger Einarsson.

Mycket har sett bra ut för HFK den här säsongen. Men trots att man ligger och nosar på serieledningen har man inte hållit en enda nolla bakåt på sina nio spelade matcher i serien.

– Det hade varit skönt att få hålla en nolla och få ordning på försvarsspelet, avslutar Einarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om