8-åringen imponerade på tävling i Aneby: "Vinnarskalle"

Klart yngst i startfältet. Men åttaåriga talangen Liv Svensson från Vimmerby stod ändå för en prestation som var över förväntan i Aneby. "Hon är otroligt duktig för sin ålder", säger mamman Jennie Gunnarsson.

Liv Svensson med ponnyn Quintus till vänster och Filippa Lee till höger.

Liv Svensson med ponnyn Quintus till vänster och Filippa Lee till höger.

Foto: Privat

Hästhoppning2021-07-26 14:30

I helgen anordnades ponnyhopptävlingen Skogens Konung i Aneby. Där fanns unga Liv Svensson från Vimmerby Hopphästklubb med. Och åttaåringen visade verkligen framfötterna. 

Under de tre tävlingsdagarna ställde hon upp i två olika tävlingar och var med i toppen i båda. I Rådjurscupen kom hon trea med sin C-ponny Filippa Lee. Och i den svårare Hjortcupen blev det en fin fjärdeplats för Liv Svensson och B-ponnyn Quintus. 

– Hjortcupen är en lite högre klass men med tanke på att hon bara är åtta år så var det jättebra att sluta så högt. Det är första året hon får tävla och hon var helt klart yngst i startfältet, säger Jennie Gunnarsson, som är mamma till Liv. 

I båda tävlingarna var det 30 startande och Vimmerbytalangen var ytterst nära att få med sig medalj från båda tävlingarna. Något man verkligen inte hade räknat med på förhand.

– Nej, det gick över förväntan. Hon har precis startat upp karriären men är otroligt duktig för sin ålder. Själv tyckte hon att det var jätteroligt att få tävla, även om hon helst ville vinna. Hon är en vinnarskalle, haha, säger Jennie Gunnarsson, som också gläds åt att man kan ha publik på plats på arrangemangen. 

– Det är inte alls samma känsla utan publik. Det var jättekul att ha åskådare på plats.

Nästa vecka väntar en ny tävling, den gången i Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!