Hårt jobb som gäller mot Mörrum

Vimmerby Hockey ställs mot bottenlaget Mörrum på bortais. VH-tränaren Phil Horsky varnar dock för att det inte kommer att bli någon lätt match.

Phil Horskys VH ställs mot Mörrum på bortais på söndag.

Phil Horskys VH ställs mot Mörrum på bortais på söndag.

Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby2018-11-09 14:08

– Vi vann med 6-0 hemma mot dem i senaste mötet, men det var siffror som inte speglade matchen. De var svåra att spela mot då och jobbar hårt på isen. Dessutom är de ännu bättre hemma, så folk som tror att det kommer att bli någon lätt match har fel, säger Phil Horsky.

VH kommer annars från två riktigt bra insatser som har givit segrar med 3-0 borta mot Dalen och 5-2 hemma mot Kalmar.

– Mot Kalmar senast tog det ett tag innan vi kom igång. I andra perioden och början av tredje gör vi det riktigt bra och spelar som vi ska och visar framförallt rätt inställning. Därför kändes det lite onödigt att släppa in två mål på slutet. Det stressmomentet hade jag gärna varit utan.

För Mörrum som ligger på tionde plats i tabellen börjar det bli hög tid att börja vinna matcher om de ska kunna klättra uppåt. De kommer närmast från en fölust med 5-1 i derbyt hemma mot Kallinge/Ronneby. Dessutom spelade de även mot Nybro på fredagskvällen och får mindre tid till återhämtning.

– Kan vi komma upp i samma nivå som mot Dalen och delvis mot Kalmar så kommer vi att vinna mot Mörrum. Det handlar bara om att visa rätt attityd och vara lika desperata som lagen som krigar för att komma uppåt i tabellen, säger Phil Horsky.

Hur är läget i laget inför matchen?

– Som det ser ut nu finns alla spelare i truppen tillgängliga för spel. Det är ingen särskild spelare som har stuckit ut på sistone utan det är laget som gör det. Kan vi köra på med fyra kedjor så vinner vi mycket på det både offensivt och defensivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!