Signell blir Sydkoreas förbundskapten: "Häftigt"

Henrik Signells flytt: Från IFK Skövde till Sydkoreas handbollslandslag. –Det känns som ett häftigt och intressant uppdrag på alla olika sätt, säger han till Göteborgs-Posten.

Henrik Signell.

Henrik Signell.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Handboll2023-04-18 11:09

För tre år sedan lämnade Henrik Signell rollen som förbundskapten för svenska damlandslaget i handboll.

Efter lika många år i IFK Skövde har 47-åringen hittat ett nytt äventyr – han blir förbundskapten för Sydkoreas damlandslag.

– De hörde av sig för två, tre månader sedan. Sedan dess har vi varit i dialog. Det är nu sista veckan som det har blivit helt klart, säger han till GP.

Tidningen skriver att jobbet, trots att det är långt mellan Sydkorea och Sverige, innebär regelbunden och långvarig tid på hemmaplan – till skillnad mot den dagliga pendlingen till och från Skövde.

– Det klart att det kommer vara jobbigt för mig också att vara borta så länge från barn och familj men det är i stötar. När jag väl är hemma är jag mer eller mindre ledig. Jag kan i alla fall styra arbetstiden på ett annat sätt än tidigare.

Signells kontrakt sträcker sig över OS-kvalet i augusti-september. Om Sydkorea kvalificerar sig till Paris-OS 2024 förlängs kontraktet per automatik.

Henrik Signell kommer att inte att ta sig an uppgiften på egen hand, utan får assistans av IFK Skövdes fystränare Anton Claesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!