Han är missnöjd – kan lämna Dackarna

Kacper Gomolskis framtid i Dackarna är oviss. "Vi får se hur det blir. Det är ingen hemlighet att han är missnöjd med sin situation", säger lagledaren Peter Karlsson.

Kacper Gomolski, till höger, har varit utanför Dackarnas startsjua i säsongsinledningen.

Kacper Gomolski, till höger, har varit utanför Dackarnas startsjua i säsongsinledningen.

Foto: ossian

Speedway2018-06-04 20:13

Det svenska transferfönstret är öppet till och med torsdag kväll. För Dackarnas del har det varit lugnt – än så länge.

Men lagledaren Peter Karlsson utesluter inte att det kan bli förändringar i truppen. Kärnfrågan är Kacper Gomolskis vara eller icke vara i klubben.

Polacken kom till Dackarna 2016 och gjorde ett starkt avtryck under sin debutsäsong. Men ifjol hade han svårt att leva upp till sitt snitt. Det gjorde också att Gomolski hamnade utanför laget under hösten.

I år har det gått fortsatt tungt för 25-åringen. Åtminstone i Sverige. Han har fortfarande inte fått chansen i Peter Karlssons nya lagbygge.

– Vi kör med den sjuan som vi tror på. Och just nu ingår inte Gomolski i den. Även om vi inte är obesegrade tycker jag att vi har fått en bra start på säsongen, säger Karlsson.

Men Gomolski är missnöjd?

– Ja, eller, det är mest hans agent som har klagat. Det har framförts önskemål om att vi ska sätta upp Gomolski på transferlistan.

Under måndagskvällen var Kacper Gomolski ännu inte uppsatt på den så kallade transferlistan, vilket gör att andra svenska klubbar kan värva honom.

– Om Gomolski vill lämna är vi beredda att släppa honom, men nu har vi inte hört något från hans agent på ett tag. Vi får helt enkelt se vad som händer de närmaste dagarna, säger Peter Karlsson.

Är det någon svensk klubb som rycker i honom?

– Ett par klubbar har visat intresse, men jag vet inte om det intresset finns kvar idag.

Peter Karlsson betonar att Kacper Gomolski har en fortsatt plats i Dackarnas trupp. Om han vill.

– Just nu sitter vi lugnt i båten. Men om det blir så att Gomolski lämnar har vi några andra alternativ. Vi vill ha en full trupp även efter torsdag kväll.

Under våren tränade amerikanen Luke Becker med Dackarna. Han har fortsatt kontakt med Målillaklubben – men är inte aktuell om det dyker upp en ledig plats i truppen.

– Nej, inte i år. Det är han inte redo för. Däremot är han aktuell för Nässjö i Allsvenskan, säger Karlsson.

Elitserien har uppehåll den här veckan. Nästa omgång körs på tisdag. Då möts Dackarna och Masarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!