Gullringen vann igen – Bexell avgjorde

Gullringen fortsätter att rada upp segrar. Det blev 1–0 i fredagens derby mot IFK Österbymo.

Rasmus Bexell gjorde 1–0 i den 30:e minuten.

FOTBOLL2018-05-18 20:44

Det var första gången på 2000-talet som IFK Österbymo och Gullringens GoIF möttes i seriesammanhang.

Och det blev alltså en favoritseger på Bulevallen. GGoIF hade ett kraftigt bollinnehav och vann rättvist.

Det var dock Österbymo som skapade matchens första målchans. I den åttonde minten nickade Anton Svensson över från nära håll, efter en hörna av Edin Jakupovic. Mycket mer än så skapade inte hemmalaget i den första halvleken.

Klassmål av Bexell

Gullringen hade som sagt mest boll, men de hade svårt att omförvandla det i heta chanser. Åtminstone till en början.

I en av få chanser i den första halvleken gjorde Rasmus Bexell det så viktiga 1–0-målet. Anfallaren tog emot bollen i höjd med straffområdet, vände om och placerade in bollen i nät med "fel" fot (vänstern). Det var ett riktigt klassavslut.

Ribbträff

Efter pausvilan öppnade spelet upp sig en aning. Gullringen hade ett par jättechanser att utöka sin ledning. Bland annat nickade Ola Lindblom i burgaveln på en hörna. Och i den 67:e minuten hade Isack Thuresson ett avslut i ribban. I det läget hängde verkligen 2–0 i luften.

Men Österbymo höll tätt – och den sista kvarten kunde hemmalaget flytta fram sina positioner i jakten på ett kvitteringsmål.

Det blev dock inte några fler mål på Bulevallen. Gullringen vann med 1–0.