Kosovare siktar högt - Vimmerby Tidning

Kosovare siktar högt

2008-12-24 00:19

Vimmerbytjejen Kosovare Asllani kan summera ett fantastiskt fotbollsår 2008:
? Hon gjorde nio mål i allsvenskan.
? Kom tvåa med Linköpings FC efter Umeå.
? Landslagsdebut med A-landslaget.


Ingen rast, ingen ro.
Efter ett par dagar "hemma" i Vimmerby är Kosovare Asllani tillbaka i Linköping. Någon större vila blir det inte för en av svensk fotbolls stora stjärnskott:
- Nä, vi kör egenträning mellan jul och nyår och det är nästan tuffare än den ordinarie träningen, säger "Kosse" och skrattar lätt.
Kosovare skräms inte av tuff träning, tvärtom. Hon inser att det är nödvändigt för att utvecklas ett steg till. Och det är något hon brinner för...
- Jag vill bli bättre på allt. Visst har jag redan uppnått en del och kommit till en viss nivå, men jag måste förbättra precis allting för att höja mig.
Vad exakt tänker du på?
- Jag måste bli uthålligare och få bättre kondition. Försvarsarbetet är ett litet helsike ibland och det ska jag förbättra. Styrkemässigt kan jag också ta ett steg till, trots att jag blev mycket starkare i kroppen förra året. Snabbheten kan också bli bättre.
19-åringen slog igenom i Linköpings FC förra året - och fick sitt stora genombrott i år. Hennes fina spel uppmärksammades av förbundskaptenen Thomas Dennerby, som gav henne chansen i två landskamper under hösten.
- Jag är jättenöjd med landskamperna. Jag var verkligen inspirerad och motiverad.
Asllani fick mycket beröm för insatserna i blågult och mycket talar för att hon kommer få fler chanser 2009.
- Jag hoppas det, men man vet aldrig. Konkurrensen är hård, men visst vore det kul att få ta över Hanna Ljungbergs tröjnummer (10), nu när hon lägger av i landslaget.

Trots succén 2008 är hon inte alls säker på att ta plats i Linköpings startelva:
- Det känns nästan som att vi bara har offensiva spelare. Vi har värvat ett par spelare som ska vara riktigt duktiga, bland annat två danskor och en isländska.

Kosovare siktar högt

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler