Trio från VIF uttagna till Smålandslaget

34 utespelare är uttagna till Smålandslaget för pojkar födda 2008. Tre av dem kommer från Vimmerby IF. "Det känns väldigt roligt", säger Ville Abenius som får sällskap av Hassan Mohammed och Cevin Karlsson.

Ville Abenius, Hassan Mohammed och Cevin Karlsson från Vimmerby IF får chansen i Smålandslaget.

Ville Abenius, Hassan Mohammed och Cevin Karlsson från Vimmerby IF får chansen i Smålandslaget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-26 19:00

Vimmerby IF:s ungdomslag har firat stora framgångar den här säsongen. Flera lag har gått långt i DM och så sent som förra helgen säkrade klubben seriesegern i J18-serien. Det har gett ringar på vattnet och nu är tre Vimmerbykillar uttagna i Smålandslaget.

– Vimmerby IF har en stark årgång och vi har haft koll på ett par spelare till. Nu får Ville, Hassan och Cevin chansen att prova den här gången, säger Gabriel Popanicic som är kapten för P08-laget och berättar att processen för det här Smålandslaget började för ett år sedan.

– 120 spelare var med på olika uttagningar från början. Sedan hade vi ett utvecklingsläger med 22 spelare i Halmstad i maj. I somras öppnade vi upp för nya spelare. Det händer mycket i utvecklingen för spelarna i den här åldern under ett år. De här killarna från Vimmerby tog den här andra chansen och ska vara med och spela match mot Östergötland om ett par veckor. 

Totalt är 34 spelare uttagna så det bli två matcher med olika lag.

– Det är bra sparring för spelarna att få chansen mot tufft motstånd. 

Tidigare har det funnits turneringar för distriktslagen, men så är inte fallet längre.

– Nej, det har visat sig vara svårt att få till ett upplägg motsvarande TV-pucken för fotbollen. Vi kommer istället spela fler träningsmatcher mot andra distrikt för att killarna ska få erfarenhet på en högre nivå.

Ville Abenius ser fram emot att få förlänga fotbollssäsongen ytterligare med att få chansen i Smålandslaget.

– Det ska bli kul att få testa mot bra motstånd, säger Ville som är mittfältare till vardags.

Det är även Cevin Karlsson. Hassan Mohammed spelar mittback.

– Det blir en rolig avslutning på en häftig säsong. Vi har spelat många roliga matcher i DM och vann serien med juniorlaget. Sedan har det varit häftigt att få träna med A-laget och få chansen att göra debut i division 3.

Killarna går i nian och har funderingar på att välja fotbollsgymnasium nästa år. Cevin Karlsson har redan spelat och tränat en del med Kalmar FF. Ville Abenius har testat med IFK Värnamo.

– Jag har tränat en del med dem och funderar på att gå fotbollsgymnasiet där. Jag ska provspela med Kalmar också innan jag bestämmer mig, säger han.

Ville Abenius avlossar ett skott.
Ville Abenius avlossar ett skott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!