De är storfavoriter till KM-segern: "Ger oss en fördel"

KM i futsal (ICA Mathusets kommunmästerskap) återuppstår i Hultsfred kommun. Vi kollade läget med lagens tränare inför lördagens turnering. Tränarna fick svara på samma frågor: 1) Hur mycket futsal har ni tränat inför KM? 2) Vad har ni för målsättning? 3) Vilka ser du som favoriter? 4) Vilka är era nyckelspelare?

Inför KM i Hultsfred i helgen har vi tagit ett snack med lagens tränare.

Inför KM i Hultsfred i helgen har vi tagit ett snack med lagens tränare.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-01-26 12:01

Anders Larsson, Hultsfreds FK

1) Inte en enda gång. Jag tycker inte att man ska lägga så mycket tid på det. Vi kommer spela fyra mot fyra ikväll (läs: torsdag) på träningen, det är väl det närmaste vi kommer.

2) Vi har ingen målsättning. Vi tar det för vad det är, vi ska spela och ha kul. Det blir ett roligt avbrott i den traditionella försäsongsträningen.

3) Ja, du... Kan jag bolla över frågan till någon annan? Men Lojal borde nog ha spelartyper som passar bra för inomhusfotboll. Jag lägger favoritskapet på dem.

4) Ska jag vara ärlig har jag inte full koll på alla än, men vi har många yngre i truppen som kladdar lite för mycket med bollen. Det gillar jag inte särskilt mycket, men i futsal kanske det passar bättre.

undefined
Hultsfreds FK:s Anders Larsson är inte alltför förtjust i inomhusfotboll.

Viktor Gimoli, SK Lojal

1) Vi har spelat lite futsal, det har vi. Men det har bara varit spel, vi har inte haft träningar uppstyrt med övningar och så. Vi har tränat inomhus sen slutet i november. Vi har delat in spelarna i två lag och bara kört.

2) Det har vi faktiskt inte. Det är en rolig grej och kul att det kommer igång i Hultsfred också, synd att det inte var fler lag med bara. Visst vill vi vinna, men man vet aldrig. Inomhus kan allt hända.

3) Alla kan verkligen slå alla inomhus. Men jag måste ändå tro på mina "gubbar", de är ganska tekniska. Man måste så klart få ihop helheten, men det ger oss en fördel. Vi har många spelare som är duktiga med boll och bra på små ytor.

4) Av vad jag sett på träningarna svarar jag Jetmir (Shehi), Gzim (Gelici), Ayman (Abualhala) och "Vlado" (Vladimir Radak). De har stuckit ut lite extra.

undefined
Viktor Gimollis SK Lojal är storfavoriter till att ta hem första KM-segern i Hultsfred på väldigt länge.

Roger Rönnlund, Målilla GoIF

1) En träning. Den hade vi i söndags för att gå igenom regler och sånt. Vi har inte sysslat med futsal särskilt mycket tidigare år heller, det kanske är någon av de yngre i laget som gjort det.

2) Ingen särskild målsättning. Vi har en ganska ung och tunn trupp och alla som har tränat får vara med, sen är det vissa som inte vill byta underlag. Det är ett roligt avbrott från övriga träningen. Vi ville också ställa upp när någon satsar på det här.

3) Det måste vara Lojal. Jag kan inte tänka mig något annat lag. De har tekniska spelare som bör passa bra inomhus.

4) Det är väl Filip Lagergren, vårt nyförvärv. Han är kvick och hyfsad med boll. Det finns säkert någon yngre som också kan sticka fram, även om vi har en ganska jämn trupp. Simon (Johansson) i målet blir viktig med. Marcus Jansson är ju en av våra mest rutinerade, men han kommer leda laget från sidan eftersom jag är bortrest.

undefined
Roger Rönnlund, i Målilla GoIF, kommer inte leda laget från sidan under KM.

Albin Moberg, Järnforsens AIK 

1) Vi har bara tränat inomhus. Det är det vi har tillgång till, om vi vill slipp åka iväg. Vi började med en dag i veckan i november och den senaste tiden har vi tränat två gånger i veckan.

2) Vi har inga resultatbaserade målsättningar. Det är mer något att se fram emot. Kul med något annat än bara träning och att få möta de andra lagen i kommunen.

3) Det är Lojal som är klara favoriter tänker jag, med tanke på spelarmaterialet och mängden tekniska spelare.

4) Tom Frödeberg är en av våra nyckelspelare. Sen passar en sån som Ismet Sirin bra inomhus, han är teknisk och bra på små ytor. Så jag lyfter fram gubbarna i laget, haha. Men vi har unga, duktiga, rappa killar också.

undefined
Järnforsens AIK, med tränare Albin Moberg, har bara tränat inomhus inför turneringen.

Vi sänder lördagens turnering med start 09:20 på vår sajt. TRYCK HÄR för att komma till sändningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!