Viktig trea för Tuna mot Ängö

Tuna har radat upp kryss, men nu fick de äntligen segerjubla igen. Säsongens andra triumf bärgades efter en överlag stark insats mot Kalmar-laget Ängö.

Anton Carlsson stod för ett riktigt konstmål när hans Tuna besegrade Ängö med 2–1.

FOTBOLL2018-06-09 19:34

Det var en första halvlek på Tunhamra som var mycket jämn. Det var inget av lagen som skapade några direkt heta målchanser inledningsvis. Men med halvtimman spelad skulle Ängö ta ledningen och återigen hade Tuna hamnat i uppförsbacke.

– Det är ett flytmål de får där bollen skarvar på en spelare och går i en bana över Micke (Mikael Karlsson), menar Tunas tränare Michael "Mulla" Milton.

Bara fem minuter efter gästernas ledningsmål skulle hemmakvitteringen komma. Detta genom ett konstnummer av Anton Carlsson där han började med att dribbla av försvaret och sedan trixa förbi målvakten.

– Jag fick en flashback till Kurre Hamrin 1958. Det var riktigt snyggt, säger Michael Milton.

1–1 stod sig i paus där Tuna till den andra halvleken kom ut mycket starkt. Laget skapade många chanser till att ta ledningen, men till en början såg det ut som att oflytet fortsatt skulle spela Tuna ett spratt. Till slut, i matchens 75:e minut, kom Tunas 2–1-mål. Gustavo Borges rann igenom Ängö-försvaret och fixade ledningsmålet. De sista minuterna blev något nerviga, men Tuna stod emot och säkrade sin andra trepoängare för säsongen.

– Vi skapar de vassaste chanserna i matchen. Vi sätter defensiven och släpper inte till många målchanser, menar Michael Milton.

Tuna beröms för en laginsats där mittbacken Magnus Pettersson stack ut med sitt enorma slit matchen igenom.

2–1

Tuna–Ängö DIVISION FYRA ÖSTRA Målen: 0–1 (30), 1–1 (35) Anton Carlsson, 2–1 (75) Gustavo Borges.