VIF utslaget i cupen – efter stor dramatik

Vimmerby IF har gjort sitt i Hyundai Cup. Nässjö vann onsdagens rysare på Skobes Arena.

Adam Kisitu gjorde 1–0 tidigt i matchen.

Fotboll2018-05-30 21:41

I många år har Vimmerby IF varit före Nässjö FF i fotbollshierarkin.

Så är det inte länge.

Numera är det Nässjö som är i förarsätet. Och till slut, efter stor dramatik, var det bortalaget som vann onsdagens cupmatch på Skobes Arena. Det avgörande målet kom i den första förlängningskvarten.

Stark insats

Det ska sägas direkt: båda lagen roterade ganska friskt i sina startelvor, jämfört med den senaste seriematchen. Med andra ord är det svårt att dra några större växlar av cupmatchen.

Men vi kan konstatera att VIF gjorde en stark insats. Flera unga spelare fick chansen – och gjorde det bra.

Matchen var bara 80 sekunder gammal när Adam Kisitu gjorde 1–0 på ett långskott. Målvakten var felplacerad och bollen kunde retligt enkelt rulla in i det högra hörnet.

Snabb kontring

Överlag gav VIF ett piggt intryck de första 25 minuterna, medan Nässjö hade en hög felprocent i sitt passningsspel. Därför kom 1–1, efter 27 minuters spel, en aning ologiskt. Milos Mladenovic kom fri efter en snabb kontring och satte behärskat kvitteringsmålet. Därefter lyfte sig bortalaget, vilket gjorde att 1–1 i paus kändes logiskt.

I den andra halvleken öppnade spelet upp sig. VIF hade ett flertal fina kontringslägen – men det var ont om heta chanser. Den där rätta skärpan saknades. Det stod 1–1 efter 90 minuters spel. Därmed väntade förlängning.

Nära straffar

Där var det klar övervikt för Nässjö. Åtminstone inledningsvis. Hemmamålvakten Gustaf Johansson tvingades till ett flertal jätteräddningar. Till slut kom också 2–1 till gästerna, i den 13:e förlängningsminuten. Det målet blev avgörande.

De sista minuterna vaskade Vimmerby fram ett par riktigt heta kvitteringslägen. Men det var alltså Nässjö som vann.

Gustaf Johansson, Oskar Bergman, Ted Åström Åberg och Adam Kisitu var VIF:s främsta spelare.