VIF-spelaren lägger fotbollen på is: "Inget spel 2024"

Efter flera skadefyllda säsonger får det räcka, i alla fall det närmaste året. Det kommer inte bli något spel för VIF-spelaren Jacob Johansson 2024. "På ett sätt kan det bli skönt", säger Johansson.

Jacob Johansson lägger fotbollen på is.

Jacob Johansson lägger fotbollen på is.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-12-29 18:27

Nej, det har inte varit några roliga säsonger för VIF-backen Jacob Johansson. I augusti 2021 skadade han knät allvarligt och missade återstående delen av säsongen. 

2022 var olyckan framme igen, denna gång gällde det handen och ett skadat båtben som höll honom borta från spel länge. Johansson tog sig tillbaka även från den skadan, men så kom nästa bakslag... I en match mot Myresjö/Vetlanda i april 2023 blev han trampad på samma skadade hand. Den här gången krävdes operation och det blev inget mer spel 2023 för Johansson som enbart spelat fyra seriematcher på två säsonger. 

– Det har varit drygt såklart, men man har fått lära sig att hantera det, säger Johansson. 

Hur har det varit mentalt?

– Inte så farligt, jag är ganska luttrad av mig. Men först en knäskada och sen ett skadat båtben två gånger. Det går nog att lista ut hur man känner. 

undefined
Jacob Johansson lägger fotbollen på is.

Träningen har Jacob Johansson hållit igång på egen hand, främst genom att varva löpning och cykel. Detta utöver rehaben för handen såklart.

– Det har varit egenträning som gäller och jag har inte varit med så mycket runt matcherna heller, det har varit skönare att hålla sig borta. Jag går fortfarande hos en sjukgymnast och försöker jobba upp rörligheten. Själva skadan är det ordning på. 

Hur stora är chanserna att du kommer till spel kommande säsong?

– Rent teoretiskt hade det gått att spela, men det är inget som rekommenderas. Jag har redan slagit upp skadan en gång, säger Johansson och fortsätter:

– Jag har meddelat VIF att det inte blir något spel för mig 2024. På ett sätt kan det bli skönt att inte fokusera på fotbollen. 

Det är dessutom högst oklart hur det kommer bli med fotbollen på sikt för Johansson. Utöver skadeproblematiken finns det andra faktorer som spelar in.

– Jag vet inte... Jag vill få handen helt bra först. Sen är det även lite annat utanför planen som tar upp tid. Det finns planer på att jag ska ta över morfars lantbruk, såna saker spelar in.

Kan det bli aktuellt med spel på lägre nivå, om tiden för fotbollen blir mindre?

– Jag ser mig själv som en VIF-spelare och är inte särskilt intresserad av spel någon annanstans. Då lägger jag nog hellre skorna på hyllan, säger Jacob Johansson.

Vimmerby IF tappar en spelare till nästa säsong.
Vimmerby IF tappar en spelare till nästa säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!