Gullringen räddade en poäng: "Visar karaktär"

Gullringen såg ut att gå mot förlust när gästande Assyriska gjorde 2–0 och Tom Polder blev utvisad. Trots det lyckades laget knipa en poäng och rädda 4–4 med två sena mål. "Vi visar prov på karaktär", sa Rasmus Bexell som gjorde tre av Gullringens mål.

Olle Eriksson med ett läge för Gullringen.

Fotboll2023-09-24 15:26

Gullringen fick en tuff start med ett baklängesmål efter fem minuter. Sedan spelade laget upp sig och vaskade fram en del lägen. Drygt fem minuter från halvtid uppstod en avgörande situation. Assyriska gjorde 2–0 och Gullringens målvakt Tom Polder protesterade så pass att han drog på sig två gula kort och blev utvisad.

undefined
Gullringens målvakt Tom Polder snackade till sig två gula kort efter Assyriskas 2-0-mål och blev utvisad.

– Som jag uppfattade det hade Assyriska spelare i vårt straffområde när spelet sattes igång så det borde ha blåsts av för det, sa Rasmus Bexell.

Rasmus Bexell reducerade sedan till 2–1, men gästerna hann göra 3–1 innan halvtid.

Det var även Rasmus Bexell som såg till att skapa lite spänning med sin reducering till 3–2 kvarten från slutet. Fem minuter senare kom 4–2 för Assyriska, men Gullringen gav inte upp. Simon Henriksson reducerade med tre minuter kvar och i 90:e minuten gjorde Rasmus Bexell 4–4.

– Vi gav aldrig upp i andra trots att vi var en man mindre och tiden rann iväg. Det var väldigt skönt att vi fick dit kvitteringen till slut. Dess värre räcker inte en poäng riktigt för att hålla hoppet i toppstriden vid liv riktigt, sa tremålsskytten.

Gullringen har 36 poäng och är sex poäng och 16 plusmål efter tabelltvåan IK Vista. De senare tappade sin serieledning efter förlusten i seriefinalen mot Tranås i helgen.

Simon Herniksson var ständigt på språng och oroade Assyriskas försvar.