Utmaningen: få igång målskyttet

IFK Österbymo har gjort sju mål på sju matcher – vilket är sämst målsnitt i serien. På måndag hoppas laget få igång målskyttet borta mot Aneby.

FOTBOLL2018-06-10 10:02

0–1 mot Gullringen och 0–1 senast mot Tranås. Ja, Österbymo har stört de två bästa bästa lagen i serien, men nollan i målprotokollet summerar lagets vårsäsong så här långt. Det riktiga flytet och skärpan i avsluten har IFK saknat så här långt och nu är det hög tid att det kommer igång.

– Vi har egentligen varit med i alla matcher men fallit på målskyttet. Vi måste bli lite rakare på mål, säger tränaren Jörgen Damm.

På måndag kväll ställs Österbymo mot Aneby. Ett Aneby som inledningsvis också haft svårt att leverera framåt, men som nu är i en uppåtgående trend.

– Jag såg Aneby när de mötte Gullringen och de spelade riktigt bra. Ett spelande lag med flera individuellt duktiga spelare så det kommer bli tufft, säger Jörgen Damm.

Trots 1–0-förlust mot Tranås senast finns det saker IFK ska plocka med sig.

– Det stabila försvarsspelet definitivt. Vi ska även bibehålla det höga bolltempot.

Österbymo får klara sig utan Anton Svensson som ådrog sig en skada i knäet mot Tranås. Henrik Gustafsson missar också måndagens match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!