Tage Falk lämnar rollen som tränare för FBSK

Tage Falk lämnar rollen som spelande assisterande tränare i FBSK. Nu benämner han sig själv enbart som spelare. "Det blev för mycket", säger 23-åringen.

Tage Falk FBSK

Tage Falk FBSK

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-03-13 16:52

Han var spelande assisterande tränare förra säsongen bredivd Johan Bengtsson, planen var att det skulle fortsätta så under den nya huvudtränaren Urban Svenssons ledning. Men nu har Tage Falk beslutat sig för att "bara" vara spelare. 

– Jag har gått i dessa tankar ett tag. Under hösten och vintern blev det mycket efter att "Bengan" lämnade. Då stod jag där själv tills "Ubbe" gick på veckan innan KM, berättar Falk och fortsätter:

– Jag var själv med träningar, instruktioner, sätta det taktiska och sen spela själv samtidigt. Dessutom var jag kontaktperson för herrlaget och ansvarade för det administrativa. Det landade på mig att fixa testmatcher och ansvara för nyförvärv. Det blev lite mycket där och då. Det ska bli skönt att bara kunna dyka upp på träningen och fokusera på sitt eget spel.

Är det lätt att ta på sig för mycket ansvar när man har stort hjärta för föreningen?

– Precis. Speciellt när det kom till nyförvärv och sånt. Jag vill ju att vi ska ha stark trupp och då är det lätt att man kör på lite för hårt.

Kommer du ha kvar några uppgifter, utöver att vara spelare?

– Jag är fortfarande kontaktperson för herrlaget och tar hand om det administrativa. Om "Ubbe" inte kan hålla i nån träning kan jag hoppa in, men jag har inget direkt ansvar.

Trots att han nu kan benämna sig som enbart spelare är han inte aktiv på träningsplanen, för tillfället. En baksida spökar för Falk.

– Det är på bättringsvägen, men jag är inte redo för att spela match än och jag kommer inte chansa. Vi får se om det blir något spel alls i cupen. 

Vad rör det sig om för typ av muskelskada?

– Det är lite komplicerat. Jag drog korsbandet för två år sen och när jag opererades tog läkarna en sena från höger baksida och gjorde till ett korsband. Den baksidan har strulat mycket. Det är kanske fjärde gången jag fått en bristning. Förhoppningsvis kan det bli ordning på det nu.

Vad tycker du om er försäsong hittills?

– Jättebra. Vi har fått in ett gäng duktiga killar som bidrar mycket. Det är så jäkla viktigt att ha spelare som höjer kvalitén på träningarna. Vi har kört på bra hela vintern. Det är en bra träningskultur och en grupp som vill träna mycket.

Nästa match för FBSK är på söndag. Då ställs laget mot Rödsle i Smålandscupens andra omgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!