Tvåmålsskytten efter derbysegern: "Inte mycket finspel"

Daniel Skoog blev stor matchhjälte för Målilla GOIF i fredagens heta derby borta mot Mörlunda. Det blev seger med 3-2 och poängen satt hårt inne efter nerv på slutet.

 Målilla stod som segrare i derbyt mot Mörlunda.

Målilla stod som segrare i derbyt mot Mörlunda.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-04-28 20:59

Flera hundra personer kom och såg derbyt mellan Mörlunda GIF och Målilla GOIF på Lillesjö IP. Supportrarna till de olika lagen fick verkligen valuta för pengarna. Spelarna fick syna både det gula och röda kortet i matchen och det var verkligen en stor prestige om vem som skulle ta hem segern.

Det blev tillslut bortalaget Målilla som vann med siffrorna 3-2. Målillas Daniel Skoog blev tvåmålsskytt i matchen och efter slutsignalen fick han fira med nära och kära.

– Det är fantastiskt, derbysegrar är de bästa segrarna. Det var mycket kamp där ute och inte mycket finspel. Vi var inställda på att det skulle bli tufft, säger Daniel Skoog till Vimmerby tidning.

undefined
Fredagens match lockade flera hundra till Lillesjö.

Mörlundas Herman Danielsson blev utvisad och vid underläge tvingades man jaga med en man mindre. Men i matchens slutskede vaknade hemmalaget och tryckte på för att rädda en poäng. 

– Vi kom i en liten svacka men det är jäkligt gutt att vi klarade oss, säger Skoog.

En som fick känna på det fysiska spelet var Mörlundas Thiago Larsson.

– Jag känner några i Målilla så då blir det mer blodigt allvar. Men efteråt är man kompisar, säger han efter matchen.

– Jag tycker vi ska vara nöjda med vår insats i dag. Vi spelar den roliga fotbollen och har bollen inom laget. Det visade sig att vi har tränat mycket fys och vi hade mer ork än vad Målilla hade. Det blir spel mot ett mål sista 30 tycker jag.

Derbyt mellan Mörlunda och Målilla.
Derbyt mellan Mörlunda och Målilla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!