Tuna fortsätter plocka poäng: "Vi var bättre"

Sista derbyt på Dalavallen innan sommaruppehållet. Vilket lag var det som fick kamma hem de tre poängen? Jo, det var IFK Tuna som fick njuta efter en övertygande seger med 3–1. Tunas tränare Lars Gustavsson lät någorlunda belåten efter matchen men samtidigt vill han se en skarpare slutprodukt ifrån sina spelare. "Vi gör en ganska bra match men jag vill att vi gör flera mål", säger han.

Tuna vann derbyt emot Djursdala.

Tuna vann derbyt emot Djursdala.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2023-07-07 23:08

I senaste matchen för Tuna var man nära på att förlora.

Jumbon HM IS var bara tre minuter ifrån att plocka med sig tre poäng. Istället lyckades Anthon Békési rädda laget ifrån ett jobbigt nederlag och matchen slutade 3–3.

Under fredagskvällen så lyckades man studsa tillbaka, och det på ett imponerande sätt när man besegrade Djursdala SK på bortaplan med 3–1.

Under första halvleken så var det inte mycket som hände. Sedan i andra halvlek lossnade det för båda lagen, men mest för Tuna.

Bara några minuter efter halvtidsvilan så fick bortalagets Victor Gustavsson ett skottläge. Han träffade en av Djursdalas mittbackar som oturligt nog styrde in bollen, 0–1.

Sedan var det dags för Johan Lundin att synas i målprotokollet. Han fick en fin djupledsboll som han säkert kunde placera in bakom DSK:s Petter Sandberg till 0–2.

I den 86:e minuten så fick hemmalaget en frispark på offensiv planhalva. Jakob Karlssons frispark lyckades pricka lagkamraten Isack Thuresson som reducerade till 1–2.

Men den stora dramatiken uteblev. Nästan direkt efter DSK:s reduceringsmål satte Anthon Békési 1–3, efter en fin passning av Victor Gustavsson.

– Jag är ganska nöjd över hur matchen såg ut. Vi skapade många chanser och var det klart bättre laget. Djursdala stod upp bra men de hotade oss inte så mycket, säger Tuna-tränare. Lars Gustavsson.

Finns det något du är mindre nöjd med efter matchen?

– Självklart finns det saker vi kan förbättra, inget lag är perfekt och man kan aldrig göra en felfri match. Jag hade velat att vi tar vara på våra chanser bättre. Idag så kanske det inte var så viktigt, men när vi möter bättre motstånd gäller det att vi tar vara på allt.

Lars Gustavsson var nöjd med hur laget spelade och ser fram emot seriestarten efter sommaruppehållet.

– Just nu går det riktigt bra och jag vill att vi fortsätter hålla en hög nivå. Nu kommer det bli viktigt att träna hårt för att göra oss redo inför höstsäsongen.

Han gav även väldigt mycket beröm till Victor Gustavsson, Filip Gustavsson och Johan Lundin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!