Fotbollssurret: "Jag vågade inte sätta in honom"

Hösten är här och fotbollssäsongen lider mot sitt slut. Här är i alla fall veckans fotbollssurr och några intryck från veckan och helgen som var.

Vimmerbys damlag stod för en målexplosion när Växjö besegrades med 13-0. Ayman Abualhala satte tre mål när Lojal fixade seriesegern och HM IS-kämpen Stefan Frejd var tillbaka i truppen.

Vimmerbys damlag stod för en målexplosion när Växjö besegrades med 13-0. Ayman Abualhala satte tre mål när Lojal fixade seriesegern och HM IS-kämpen Stefan Frejd var tillbaka i truppen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-02 15:50

• VECKANS GRATTIS: SK Lojal

Som väntat fick vi se glädjescener utspela sig på Ekensved i söndags. Överum blev en enkel mumsbit för SK Lojal i jakten på serieseger (6–1). Det var aldrig något snack. Ett effektivt Lojal avgjorde ganska tidigt mot ett uddlöst Överum. Lojal må ha varit seriefavorit, men det är alltid svårt att vinna en serie, oavsett division. Nästa år spelar de fullt välförtjänt i division fem igen efter en strålande säsong.

VECKANS MÅLFROSSA: Vimmerby IF

De som besökte Arena Ceos i lördags fick bevittna ett målkalas av sällan skådat slag. VIF krossade Växjö och vann med ofattbara 13–0 (!). Och det alltså mot Växjö, som bjöd upp till stenhård kamp i våras. Måldrottningen Nathalie Johansson avgjorde kanske kampen om skytteligan då hon pangade in fem nya mål. Hela sju spelare skrev in sig i målprotokollet. 

undefined
Mot Ruda gjorde tidigare HM IS-kämpen Stefan Frejd comeback, men fick till skillnad från matchen ni ser i bild, ingen speltid.

• VECKANS CITAT: Andreas Stejdahl

Så här sa HM IS-tränaren till tidningen efter 0–2 mot Ruda: "Vi fick sena återbud av Jonatan Green och Jimmy Johansson. Vi fick ta med gamla storspelaren Stefan Frejd på bänken, men jag vågade inte sätta in honom". 

***

• VECKANS MATCHVINNARE: Ayman Abualhala

Lojal har haft en stark säsong. Så också Ayman Abualhala. Draget att flytta fram honom från en mer defensiv roll till anfallare visade sig hellyckat. Mot Överum hade bollskicklige och smarte Abualhala lilla julafton. Han satte 1–0, 2–0 och 3–0 när Venagänget säkrade serietiteln. De två första målen var nästan identiska där han i friläge rundade Överums målvakt och la in bollen i öppen kasse.  

undefined
Glatt. Ayman Abualhala hade en skön söndag, då han satte tre mål när SK Lojal vann serien.

VECKANS TYNGSTA: Hultsfreds FK

För ett par veckor sedan såg det glasklart ut för HFK. Allt tydde då på att nykomlingen i fyran skulle ordna nytt kontrakt. Sen har det kärvat. Samtidigt som laget har tappat formen, har huvudkonkurrenterna i botten Tenhult och Ölmstad tagit massor av poäng. I helgen blev det ny förlust för Hultsfred, då tabelltvåan Vista vann med 4–1. Tenhult var på väg mot en ny trepoängare och hade vid vinst förpassat HFK till kvalplatsen. Nu fick Tenhult till slut bara med sig en pinne, men Ölmstad vann och skuggar nu strax bakom. När en omgång återstår är HFK en poäng före kvalplacerade Ölmstad och två före Tenhult på nedflyttningsplats. Och vilken rysare det är som väntar i helgen: Ölmstad-Hultsfred. 

***

VECKANS SKÖNASTE VINST 1: Vimmerby IF

Det finns många lag som platsar under den här rubriken, som Vimmerbys herrlag. Det blev inte bara seger mot derbyrivalen Västerviks FF med 4–1, utan också säkrat kontrakt för nykomlingen. Detta då Lindö bara fick oavgjort mot Hvetlanda GIF.

VECKANS RAKET: Jetmir Shehi

Det är mycket Lojal på den här listan och ska kanske också vara. Mot Överum satte Lojal sex strutar. Det sista var riktigt vackert då bolltrollaren Jetmir Shehi stenhårt gjorde 6–1 i nättaket. Hur tjusigt som helst. 

VECKANS PUBLIKDRAGARE: Vimmerby IF

När Vimmerbys P15-lag spelade Smålandsfinal mot Sandsbro kom hela 438 åskådare för att se matchen. Tyvärr för VIF:s del så var motståndarna numret större i finalen. Sandsbro vann med 5–0. 

VECKANS SKÖNASTE VINST 2: Hägerstads IF

Poäng och saken var klar. Det blev mer än så. Hägerstad vann jumbomötet mot Brokind och säkrade nytt kontrakt i division fem. Arvid Borell blev stor matchvinnare när han gjorde matchens enda mål. 

Målfrossa. Vimmerbys damlag gjorde 13 (!) mål när Växjö besegrades.
Målfrossa. Vimmerbys damlag gjorde 13 (!) mål när Växjö besegrades.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!