Hultsfred spelar i division 5 nästa säsong

Hultsfreds FK åker ur division 4 – efter stor dramatik. Det var uppgivet i HFK-lägret efter uttåget. "Jag är ganska tom", säger huvudtränaren Sebasthian Svensson.

Emil Tappers Hultsfreds FK åker ur division 4 efter dramatik under den sista omgången.

Emil Tappers Hultsfreds FK åker ur division 4 efter dramatik under den sista omgången.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-10-07 15:13

Det var ett par stormiga dagar för Hultsfreds FK inför lördagens avgörande match mot Ölmstad, efter den interna konflikten mellan skyttekungen Diego Urrutia och huvudtränaren Sebasthian Svensson. Stjärnan fanns inte med i truppen när klubben kämpade om sin överlevnad i division 4.

I anfallarens frånvaro förlorade HFK mot Ölmstad med 0–1, samtidigt som Tenhult besegrade Stensjön med 3–2 tack vare en sen vändning.

Det gör att Hultsfred åker ur och kommer att spela i division 5 nästa säsong. Efter slutsignalen pratade Vimmerby Tidning med en mycket besviken HFK-tränare.

– Hur tror du att känslorna är? Det är ganska uppgivet. Jag är ganska tom och jag vill inte tänka på fotboll just nu, säger Sebasthian Svensson.

Vad sa du till grabbarna efter matchen?

– Jag sa bara att de hade gjort en okej insats.

Hultsfreds svaga höst påpekar Svensson är den stora anledningen till att klubben nu degraderas.

– Jag har sagt det flera gånger, hösten har inte varit okej. Det var inte den här matchen som avgjorde. Det har varit bedrövligt de senaste matcherna. 

Sebasthian Svensson lider med föreningen efter uttåget.

– Det är så tråkigt för Hultsfred som nu får börja om i division 5. Det finns så många bra fotbollsspelare i föreningen. 

Framtiden är nu oviss för Svensson. I nuläget vill han inte tänka på vad han ska göra nästa år.

– Vi får se vad som händer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!