Störste syndaren i lokalfotbollen: "Är aldrig tyst"

Säsongen är över. Vi vet hur det har gått, vilka som vunnit och förlorat. Men vilka spelare är de största "busarna"? De som dragit på sig mest varningar och utvisningar? "Jag munhugger en hel del på planen, det hör till", säger Martin Höglind, som vi utser till årets "vinnare".

Foto: Vimmerby Tidning

Fotboll2023-11-04 12:00

Visst, han har inte fått flest antal varningar i lokalfotbollen i år. Den listan toppas av Hägerstads Martin Jansson, som fått sju gula. 

Trots det, så anser vi ändå att Gullringens Martin Höglind är den spelare som sticker ut lite extra. 

Varför är en befogad fråga?

Jo, förutom sina två varningar, så fick han rött kort i hemmamötet mot Aneby och drog dessutom på sig ytterligare en utvisning borta mot Tenhult, då han fick två gula i slutminuterna på matchen.

Är du en buse?

– Nja, tidigare har inte jag inte haft så högt kortsnitt, men i år har det blivit fler. Sen är det så att jag nästan aldrig är tyst på planen. Jag pratar mycket och vill alltid komma "in" i motståndarnas huvud. 

undefined
Martin Höglind.

Mot Aneby gick han kanske aningen för långt. Domaren såg rött och gav rött för Martin Höglind precis efter att Olle Eriksson gett Gullringen ledningen med 2–0.

En kontrovers med en Anebyspelare resulterade i att Höglind omedelbart fick lämna planen. 

– Det var en lärdom för mig och jag bad om ursäkt till tränarna och Aneby. Samtidigt var det jag sa långt ifrån det värsta jag hört på en fotbollsplan. Det kan jag ju säga, men domaren tyckte att det var kränkande.

Brukar det vara hett mot just Aneby?

– Nä, inte alls. Det brukar mest vara i derbymatcherna mot Vimmerby och även mot Rimforsa när jag spelat i Kisa. När jag mött IFK Tuna brukar det också vara en del snack.  

Förseelsen mot Aneby renderade honom i tre matchers avstängning. Dessutom fick han en match för utvisningen mot Tenhult.

Är du den i laget som snackar mest?

– Nej, det kan jag inte säga. Vi har några som är värre än mig.

Som...?

– Bexell (Rasmus) är inte direkt den som är tystast och tränaren (Ola Lindblom) är också ganska bra på det, men det är mer snack med domarna. 

Tittar vi till säsongen i stort, för dig och laget. Vad säger du om den?

– För egen del är jag inte jättenöjd. Jag tycker inte att jag fick ut allt jag kan. Jag har ganska höga krav på omgivningen och ännu högre på mig själv. Och för laget... ja, det var godkänt. Vi hade en stark trupp, men alla skador vi drog på oss i slutet av säsongen gjorde det svårt. Sen var det förstås en del avstängningar också, inte minst för mig då. 

Ska du spela vidare i Gullringen nästa säsong?

– Det är inte helt klart än. Det finns en del privata saker som måste redas ut först, men det är av positiv natur. Jag för en dialog med Patrik (Wärnehall) och Ola (Lindblom). Sen pratar jag med Kisa också. 

Vartåt lutar det?

– Det är inte fifty-fifty, utan det lutar i nuläget mer åt ett lag, vilket vill jag inte säga, säger Martin Höglind. 

Vad tycker du krävs för att Gullringen ska ta steget upp?

– Att truppen spetsas till ett snäpp. Det behövs ett par nya spelare. Det är såklart jättebra att Karlo Goranci är tillbaka. Han är en mycket bra fotbollsspelare och nästan omöjlig att ta bollen ifrån. Han har det där lilla extra som nästan alla lag behöver. I år kan jag tycka att vi saknande den där individualisten som kan dribbla av två spelare och göra det oväntade. Vi hade förstås Melker (Johansson), han har de egenskaperna, men han var tyvärr skadad hela hösten. 

Vill du se vilka som drog på sig mest varningar under 2023. Gå in på fotbollsbloggen här.

Martin Höglind, trea från höger, åkte på två utvisningar den gångna säsongen och får titeln "Årets största buse".
Martin Höglind, trea från höger, åkte på två utvisningar den gångna säsongen och får titeln "Årets största buse".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!