Tappade segern i slutet

IFK Österbymo var bara minuter ifrån att plocka tre poäng i Stensjön. En sen kvittering satte dock stopp för det. ”Rättvist, men ändå surt”, säger tränaren Jörgen Damm.

Jörgen Damm.

FOTBOLL2018-05-11 22:17

Det var en jämn första halvlek som utspelade sig mellan Stensjön och Österbymo. Hemmalaget hade lite mer bollinnehav, men det var gästerna som kom till den vassaste chansen. Anton Svensson nickskarvade en boll i kryssribban, men första 45 slutade mållöst.

Knappt 20 minuter in i den andra halvleken kom öppningsmålet. Österbymos Sebastian Furebrink nådde högst i straffområdet och kunde nicka in 1–0 till gästerna. Därefter gick Stensjön med all kraft framåt för att försöka vaska fram ett kvitteringsmål.

– De hade många långa tunga pjäser. Så det blev ett rejält tryck från deras sida, men vi står emot bra tycker jag, menar Jörgen Damm.

Till slut blev hemmalagets tryck ändå allt för stort. I den 83:e minuten kom kvitteringsmålet. Matchen slutade 1–1 och det var blandade känslor i Österbymolägret efter slutsignalen.

– Leder man till den 83:e är det såklart surt att tappa en vinst. Men Stensjön var bra och sett till hela matchen var det nog ändå rättvist med oavgjort, säger Jörgen Damm.

Hela bortalaget beröms för en stark arbetsinsats med extra beröm till Sakarias Johansson och Sebastian Martinsson.