"Största förlusten i min karriär"

8–1. Det blev förlustsiffrorna för IFK Österbymo under måndagskvällen mot Aneby. "Vi orkade inte stå emot helt enkelt", säger Österbymos tränare Jörgen Damm.

IFK Österbymo åkte på en rejäl förlust med hela 8–1 under måndagskvällen.

IFK Österbymo åkte på en rejäl förlust med hela 8–1 under måndagskvällen.

Foto: Ossian Mathiasson

FOTBOLL2018-06-11 21:41

Viktiga poäng stod på spel för Österbymo när de ställdes borta mot bottenkollegan Aneby under måndagen. Hemmalaget hade tidigare haft det tufft med målskyttet under våren som gästerna, men var nu i en uppåtgående trend. Aneby tog ledningen efter 20 minuters spel, men bara fem minuter senare skulle Joel Mattsson fixa 1–1 för IFK.

– Aneby slarvade, Joel bröt bollen på mitten och kunde till slut behärskat skjuta in bollen i krysset, menar Jörgen Damm.

Innan paus skulle dock Aneby återta ledningen och även göra ytterligare ett mål vilket gav pausresultatet 3–1. I halvtid snackade Österbymo-laget om att de inte skulle släppa igenom Aneby-spelarna så lätt som de gjort. Men taktiksnacket skulle inte ge nån direkt inverkan. Aneby ökade snabbt på till 4–1 och härifrån skulle de springa ifrån Österbymo rejält. 4–1 blev till 5–1. 5–1 blev till 6–1. Det var ett oerhört effektivt Aneby, men Österbymo släppte till alldeles för lätta mål.

– Aneby spelade fantastiskt fin fotboll. Men samtidigt är det oerhört för enkelt för dem att göra målen många gånger, säger Jörgen Damm.

Förlustsiffran för IFK slutade till sist i 8–1. En rejäl smäll minst sagt och det var en historisk afton för Jörgen Damm.

– Detta var den största förlusten i min karriär, på seniornivå iallafall. Mycket tungt såklart men samtidigt ska Aneby ha stort pluss för en grym insats, menar Jörgen Damm.

IFK-tränaren tyckte alla spelare kan höja sig i Österbymo-laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!