Stor besvikelse över ÖFF:s sena besked: "Så irriterad"

Nästa vecka var det dukat för fotbollsfest. Kindaderby direkt i premiären: Slätmons BK mot Hägerstads IF. Det blir inget av det. "Eftersom vi inte hade hört något från förbundet så räknade vi med spel. Så kommer det här beskedet..."

Hägerstads Jesper Wahlström gillar inte förbundets sena besked att seriepremiären flyttas fram. "Det borde de ha kunnat ta beslut om tidigare".

Hägerstads Jesper Wahlström gillar inte förbundets sena besked att seriepremiären flyttas fram. "Det borde de ha kunnat ta beslut om tidigare".

Foto: Jonas Ljungdahl

Fotboll2021-04-08 16:00

Hägerstads starke man Jesper Wahlström är irriterad – minst sagt.

– Jag vet knappt vad jag ska säga? ÖFF (Östergötlands Fotbollförbund) har en märklig approach till det här. Varför kunde de inte fatta beslutet att flytta fram seriepremiären och kommande matcher i ett mycket tidigare skede. Så som många andra distrikt har gjort? Vad väntade de på egentligen? Nu kom det här en dryg vecka innan första matchen, säger Wahlström och fortsätter:

– Eftersom vi inte hade hört något annat, så var vi förhoppningsfulla och utgick från att vi skulle komma igång som planerat. Jag tycker att andra distriktsförbund, som Smålands bland andra, visat en helt annan handlingskraft och haft tydliga direktiv. Nu blir alla bara besvikna att det här beskedet kom så nära inpå premiären.

Jesper Wahlström berättar att det var lite nedstämt på gårdagens träning när spelarna fick reda på att det inte blir något Kindaderby mot Slätmon 16 april.

– Många frågar sig också varför inte vi får spela matcher, när man kan göra det på division ett-nivå. Ur coronasynpunkt tror jag inte att det är farligare att spela division sex-fotboll på Ekvallen med stora ytor runt om, än att göra det på Kopparvallen i Åtvidaberg. Det här tycker jag är en fråga som man kan önska sig att distriktsförbunden bör ställa till Riksidrottsförbundet. 

Vad är er plan nu?

– Det här är självklart ett bakslag, men vi kommer troligen att köra på med två träningspass i veckan. Ekvallen är färdig och klar och redo för spel. Men jag blir inte förvånad om de skjuter fram allt en månad. Det värsta vore om de beslutar sig för att det blir en enkelserie som förra året. De föreningar jag pratat med vill ha en dubbelserie med flera matcher. Många säger också att en säsong till med mycket strul skulle slå hårt mot fotbollen. Flera spelare har redan tröttnat och tappat suget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!