Inget spel i fyran för IFK Tuna: "Gjort ett bra kval"

IFK Tuna förlorade den avgörande kvalmatchen borta mot Tenhult med 2–3. Efter slutsignalen stod en ensam huvudtrĂ€nare Lasse Gustavsson utanför omklĂ€dningsrummet och samlade sig. "Det Ă€r en stor besvikelse i laget nu", sĂ€ger han.

Lasse Gustavsson var nöjd med sitt lags insats mot Tenhult, men var samtidigt ledsen över att det inte gick hela vÀgen.

Lasse Gustavsson var nöjd med sitt lags insats mot Tenhult, men var samtidigt ledsen över att det inte gick hela vÀgen.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-10-28 16:35

Sporten var pĂ„ plats i ett kyligt Tenhult för den avgörande kvalmatchen mellan IFK Tuna och Tenhult. Tuna behövde vinna matchen för att ta klivet upp till division 4. En möjlighet som de inte lyckades ta efter att Tenhult vann med 3–2.

– I grunden Ă€r det en rĂ€ttvis seger för dem. Men jag tycker att vi genomför matchen pĂ„ ett bra sĂ€tt och jobbar för varandra. Jag Ă€r stolt över hur grabbarna spelar och de följer den taktiken som vi hade, sĂ€ger IFK Tunas huvudtrĂ€nare Lasse Gustavsson.

Som Lasse var inne pÄ sÄ var Tenhult det bÀttre laget i stora delen av matchen. Tuna kunde tacka sin mÄlvakt Abdelrahman Ammar som höll kvar laget lÀnge i kylan. Men Ammar kunde inte stÄ emot hur lÀnge som helt och Tenhult gled ifrÄn till en 3-0-ledning.

– Det syns att Tenhult kommer frĂ„n en division högre Ă€n oss. De gĂ„r in i situationerna pĂ„ ett annorlunda sĂ€tt.

IFK Tuna skapade lite nerv pÄ slutet hos hemmapubliken efter tvÄ sena reduceringsmÄl frÄn Victor Gustavsson och Filip Fungmark.

– Starkt av oss att komma tillbaka, Ă€ven om vi hade behövt göra tvĂ„ mĂ„l till.

Nu nÀr det Àr över, hur vÀljer du att summera sÀsongen?

– Jag Ă€r nöjd med sĂ€songen. Jag tycker vi gör ett bĂ€ttre kval Ă€n vad jag trodde innan. Vi har tagit stora kliv och vi har varit mentalt starka hela sĂ€songen. Det visade vi hĂ€r.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!