Tjusts damer premiärföll med uddamålet

Ett taggat Tjust tog emot Mariebo på hemmaplan under lördagen. En jämn match som till sist slutade med en förlust för hemmalaget.

Premiären mellan Tjust och Mariebo innehöll många tunga dueller.

Premiären mellan Tjust och Mariebo innehöll många tunga dueller.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2022-04-10 13:06

Tjusts damer gick tidigare i veckan ut med att målet med säsongen är att komma topp 5 i tabellen. Spelet i premiären visade helt klart att det är ett mål som går att nå. Seriepremiären mot Mariebo på Hammarvallen slutade dock med en förlust med 0–1.

Det var ändå helt klart fördel Tjust till en början.

Då kom kallduschen. Mariebo spelade sig igenom Tjusts försvarspel och målvakten Elin Andersson blev bortrullad och 0–1 var ett faktum. En kanske orättvis ledning sett ur neutrala ögon. Men spelarna i Tjust hängde inte med huvudena för det. Målet gav dock Mariebo ny energi och matchen jämnades ut och lagen drog jämt fram till paus.

– Vi hänger med bra hela matchen egentligen och trots underläge så kämpar vi på bra. Det är lätt att gräva ner sig när man får ett mål mot sig sådär men det gjorde vi inte, säger ytterbacken My Aldas efter matchen.

Istället för utökning av ledningen för Mariebo så fick de freda sitt mål. Tjust forcerade rejält under den sista kvarten och skapade flera högoktaniga målchanser. Bollen tog både i stolpen, Mariebos målvakt och i nätet på sidan av målet under den sista delen av matchen, men den ville inte in.

– Vi gör det jättebra totalt sett. Vi möter ett Mariebo som är etablerade på den här nivån och vi skakar dem rejält. Med lite tur hade vi fått in kvitteringen och kanske till och med en ledningsboll. Vi tar med oss det positiva idag och så satsar vi på poäng i nästa match istället, avslutar Aldas.

Ebba Kymmer Ragnarsson hade flera chanser att göra mål under matchen.
Ebba Kymmer Ragnarsson hade flera chanser att göra mål under matchen.
Karta: Hammarvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!