Så tror vi det går i helgens heta matcher

Vad sägs om derbykamp mellan Södra Vi och Djursdala? Eller mötet mellan Vimmerby och Kisa? Sporten har tittat in i spåkulan och försökt tippa rätt i tio av de lokala matcherna i helgen.

Derby mellan Södra Vi och Djursdala är en av helgens stora matcher. Dessutom ställs Karlo Gorancis Vimmerby mot Kisa på hemmaplan. Frida Pöders VIF har bortamatch mot Boren.

Derby mellan Södra Vi och Djursdala är en av helgens stora matcher. Dessutom ställs Karlo Gorancis Vimmerby mot Kisa på hemmaplan. Frida Pöders VIF har bortamatch mot Boren.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-08-25 05:30

MISSA INTE: Hur tror du det går i matcherna? Tryck här för att komma till Fotbollstipset

Hultsfreds FK–Stensjön

(Division 4, fredag)

ALLVIN: Känslan är att det blir en jämn uppgörelse mellan två lag i mittens rike. HFK är åtta, Stensjön sexa. Lyckas Hultsfred komma upp i samma nivå som förra hemmamatchen på Knektavallen (2–1 mot Assyriska), då ska det mycket till för att gästerna ska kunna få med sig någon poäng hem. HFK har ett starkt vapen i sin vassa flödande offensiv. Tips: 3–2

Rimforsa IF–LSW 

(Division 4, fredag)

STRÖMSTEN: RIF vann knappt, men säkert med 3–2 när lagen möttes tidigare i år. Hemmalaget är inne i en bra trend med en imponerande defensiv. Däremot var insatsen vid 1–0-segern mot Boxholm senast inte den bästa. LSW är också formstarka och har sex raka matcher utan förlust. Normalt sett ska det bli en säker hemmaseger. Tips: 3–1.

undefined
Djursdala SK mot Södra Vi IF

Södra Vi IF–Djursdala SK

(Division 5, fredag)

ALLVIN: Vårens match bjöd på dramatik, in i det sista. Då hämtade DSK upp ett underläge med 0–2 till 2–2 i slutet. Då ska man veta att SVIF förvisso hade en man utvisad. Jag tror på en tät match även nu. Ändå...jag tror att SVIF-spelarna har en stark hunger att visa att de är bättre än vad tabellplaceringen visar. Det avgör. Tips: 3–2.

Tjust–Storebro IF 

(Division 5, fredag)

STRÖMSTEN: Tjust föll lite överraskande mot Djursdala senast. De lär vara revanschsugna mot Storebro här. SIF stod längre upp bra mot Ruda senast, men föll med 4–0 till slut. Här får de inrikta sig på att kriga till sig en poäng, men de lär få tufft att stå emot hela vägen. Tips: 2–0.

Mörlunda GIF–BB 2001

(Division 6, fredag)

ALLVIN: Ett revanschsuget Mörlunda får tipset i det här halvderbyt. BB 2001 är inte i någon vidare form och har inte vunnit i serien sen slutet av maj månad. Mörlunda känns mer homogent. Tips: 6–0.

undefined
Karlo Goranci, Vimmerby IF

Vimmerby IF–Kisa BK

(Division 3, lördag)

STRÖMSTEN: I derbyt på Kisa IP var det mållöst i halvtid. Sedan avgjorde VIF och vann med 3–1. Nu är det två lag i stort poängbehov som möts och det mesta talar för att Vimmerby går segrande ur striden. Laget tog en poäng med mersmak senast hemma mot Adas. Samtidigt gav Kisa serieledande Ljungsbro en rejäl match i en knapp halvlek innan raset kom som ledde till förlust med 5–0. Jag tror på en favorit i repris i VIF-favör. Tips: 3–1.

Boren–Vimmerby IF 

(Division 2 Dam, lördag)

ALLVIN: 

Motalalaget må vara ett bottenlag, men har steppat upp i höst. Vann senast borta mot Bankeryd och var ytterst nära en pinne hemma mot topplaget Ulricehamn dessförinnan. Här tror vi ändå inte att de kan stå emot Vimmerbys styrka framåt. VIF lär komma till mötet med vrålstarkt självförtroende efter urladdningen (6–0) mot Tranås. Tips: 1–3.

undefined
Frida Pöder klev ned på mittfältet och gjorde en bra match.

Gullringens GoIF–Tenhult 

(Division 4, lördag)

STRÖMSTEN: Gullringen hittade tillbaka till vinnarspåret efter 4–3 i derbyt mot Hultsfred. Nästjumbon Tenhult föll hemma mot Malmbäck med 4–1 senast och behöver poäng i bottenstriden. Normalt sett blir det svårt för dem att plocka några på Gullemon. Tips: 3–1.

Hägerstads IF–Skeninge 

(Division 5, lördag)

ALLVIN: Mantorp visade sig vara en för stark motståndare förra helgen. Nu är det match hemmamatch på Ekskogsvallen och då blir det en viktig poäng för laget i kampen om nytt kontrakt i femman. Tips: 3–3.

RBK/IFKO–Vimmerby IF B

(Division 3 Dam, söndag)

STRÖMSTEN: VIF gav serieledande Möre en rejäl match senast. Dessutom vann de med 2–1 mot Rödsle hemma tidigare i år. Känslan är att de tar hem det igen. Tips: 1–2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!