Famlade i mörkret i första – dominerade i andra

Som natt och dag. Lite så var skillnaden mellan Vimmerbys insats mot Nässjö i den första halvleken, kontra den andra. Detta i en match som VIF förlorade med 3–4. "Vi var mycket bättre efter paus", sa VIF:s främste, Haris Dreco.

Målfirande. Vimmerby gjorde tre mål i träningsmatchen mot Nässjö, ändå räckte det inte till vinst då NFF satte fyra.

Målfirande. Vimmerby gjorde tre mål i träningsmatchen mot Nässjö, ändå räckte det inte till vinst då NFF satte fyra.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-02-17 17:39

Vimmerby tog ledningen efter ett galant avslut med höger yttersida av Ahmed Tarabeih. 1–0. 

Men sen...sen, famlade Vimmerby i mörker första 45 minuterna. Offensiven var förvisso bra, men balansen mellan just offensiven och defensiven var inte där. Nässjö hittade enkelt in i alla fria ytor som fanns. Tack, tack, typ. Sittande mittfältaren Haris Dreco var många gånger totalt utelämnad att själv täcka upp enorma ytor. Det gick inte. 

– Det var inte alls bra och det var svårt i första, säger Dreco efter matchen. 

När vi summerade den så hade det producerats sex (!) mål, vilket är ovanligt. Fyra av dem gjorde Nässjö, där kaptenen Tobias Svensson slog till med ett mäktigt drömmål. Från egen planhalva sköt han bollen stenhårt, som gick över VIF-målvakten Edvin Johansson och in i mål. Vimmerbys andra mål kom genom Anton Brorsson. 

Det krävdes förändringar och justeringar för att VIF skulle hitta rätt efter paus. 

De kom. 

– Det var lite liknande som i vår premiär mot Rimforsa. Då gjorde vi det inte heller så bra i första halvlek. Skillnaden nu var att vi möter ett starkare lag. I paus pratade om vi måste göra en del ändringar och vi flyttade upp backlinjen högre upp. Vi var alldeles för långa i laget i första halvleken och jag tycker att vi bra träff på förändringarna, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Visst var det så. Anfört av inbytte högerbacken Albin Gustafsson och mittfältarna Haris Dreco och Simon Larsson förändrades matchbilden helt och hållet. VIF dominerade plötsligt och ägde betydligt mer boll. 

– Vi blev mycket mer kompakta och fick även till vårt presspel på ett helt annat sätt, säger Falkevall. 

Det kom också en reducering signerad Haris Dreco efter ett fint samspel med Selatin Shaljani. Längre än så kom aldrig Vimmerby, utan Nässjö vann med uddamålet. 

I VIF fick Rickard Thuresson, Anton Brorsson och Ibrahim Haddar utgå med skador. Dessutom fick Oskar Stejdahl tacka för sig redan på uppvärmningen efter sin tidigare fotskada. Även Joakim Storm saknades i den här träningsmatchen på grund av sjukdom.

Vimmerbys målskyttar: 1–0: Ahmed Tarabeih, 3–2: Anton Brorsson (Tarabeih), 4–3: Haris Dreco (Selatin Shaljani). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!