Skillnaden: Som natt och dag – Ändå blev det torsk

Hägerstads IF förlorade under lördagen med 0–3 hemma mot serieledarna Vikingstads SK. Jämfört med senaste matchen, var det en nöjd Jesper Wahlström efter dagens match: "Inställningen är 100 procent", säger Hägerstad-tränaren.

Markus Janssons Hägerstads IF förlorade under lördagen mot serieledarna Vikingstad.

Markus Janssons Hägerstads IF förlorade under lördagen mot serieledarna Vikingstad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-06 14:29

Efter haveriet senast i 1–4-förlusten mot Österstad, där man släppte in tre mål trots en man mer på planen, var det en betydligt bättre insats mot Vikingstads SK. Hemmalaget Hägerstad gjorde match av det mot serieledarna och under den första halvleken pressade man serieledarna. 

– Vi var det bättre laget under den första halvleken och det stod 0–0 ganska länge. Det hade kunnat gå hur som helst, säger Jesper Wahlström. 

Vikingstad vann till slut matchen med 3–0. Gästernas 1–0-mål hade Jesper Wahlström en del åsikter om. 

– Ett horribelt offsidemål och då tappar vi fokus. De gör 2–0 ganska snabbt efter och de får momentum. Vikingstad är riktigt bra och jag är nöjd trots resultatet.

– Jämfört med förra helgen så gör vi en riktigt bra insats. Jobbet vi gör är väldigt bra och inställningen är 100 procent. Det tar vi med oss till nästa omgång. 

Jesper Wahlström vill ge beröm till hela laget efter lördagens förlust. Lite extra plus får Johan Zejlon. Hägerstads IF har nu spelat fyra omgångar i division 5 och man får fortsätta vänta på säsongens första seger. En poäng så här långt är facit för Jesper Wahlströms lag och den kom i hemmapremiären mot Rimforsa IF, där matchen slutade mållös.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!