Seger: "Det känns som att vi är folkkära"

Runt 8 000 åskådare såg Sverige ta femte raka segern i VM-kvalet i Malmö. Förra veckan var drygt 13 500 supportar på plats på Gamla Ullevi i Göteborg. –Det känns som att vi är folkkära, säger landslagskaptenen Caroline Seger efter 3–0 mot Slovakien.

Sverige var överlägset i VM-kvalet hemma mot Slovakien (3–0) och tog femte raka segern inför drygt 8|100 åskådare i Malmö.

Sverige var överlägset i VM-kvalet hemma mot Slovakien (3–0) och tog femte raka segern inför drygt 8|100 åskådare i Malmö.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2021-11-30 22:25

Rosengårdsstjärnan Caroline Seger var extra nöjd över att få visa upp sig med sitt blågula fotbollslandslag i hemstaden Malmö.

– Det var så klart speciellt och roligt att det var mycket mer folk än vad jag hade trott. Ett bra stöd och kul att få spela landskamp hemma, säger hon efter den femte raka VM-kvalsegern.

"Är förebilder"

Senast damlandslaget spelade en landskamp i Malmö var 2013 och då kom det runt 6 100 åskådare. Nu landade publiksiffran på 8 123 åskådare på Eleda stadion.

TT: Varför hade du förväntat dig en mindre publik?

– Det är en del företagsbiljetter som säljs och man vet aldrig hur många som dyker upp. Det var mycket mer än vad jag hade förväntat mig och sedan har vi haft en landskamp (i Malmö), det var förvisso många år sedan, där det inte kom så mycket folk, säger Seger.

När Sverige slog Finland i torsdags på damlandslagets nationalarena Gamla Ullevi i Göteborg kom det 13 429 åskådare.

TT: Har det hänt något på senare år vad gäller intresset för landslaget?

– Det känns som att vi är folkkära, säger Seger med ett leende.

– Dels resultatmässigt att det har gått bra, att vi har gjort bra ifrån oss. Och sedan att vi spelar en bra fotboll, som folk nu har börjat se och ser upp till. Sedan tror jag att alla i detta laget är förebilder och idoler för otroligt många där ute, fortsätter landslagskaptenen.

"Fantastiskt kul"

Även för mittbacken Amanda Ilestedt var det en stor upplevelse att spela i Malmö. Den Sölvesborgsbördiga 28-åringen kom till Rosengård (då under namnet Ldb Malmö) som ung.

– Fantastiskt kul att spela i Malmö, det var längesedan. Det är alltid speciellt med tanke på att jag spelade i åtta år i Malmö. Så det var jättekul och jag är också glad över att det kom mycket folk, säger Paris Saint Germain-backen Ilestedt, som fastställde den svenska segern till 3–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!