Aymans tre fullträffar förde Lojal till femman

Ayman Abualhala blev rubrikernas man på Ekensved. Han slog till med ett hat-trick i första halvlek för SK Lokal och grundlade segern med 6–1 mot Överum. Därmed vann Lojal serien och är tillbaka i division fem.

Ayman Abualhala slog till tre gånger om i första halvlek och gav Lojal ledningen med 3-0.

Fotboll2023-10-01 13:50

SK Lojal har imponerat stort i Division 6 Vimmerby den här säsongen. På söndagen hade de chansen att säkra seriesegern. Allt som krävdes var en vinst hemma mot tabellsexan Överum som inte hade något att spela för.

Ett par avstängningar på nyckelspelare gav en del frågetecken på förhand för Lojal. Bland annat fick utespelaren Deart Agushi hoppa in som målvakt. Han såg ändå till att vara delaktig offensivt genom att slå långbollen som Ayman Abualhala förvaltade till 1–0.

Ayman var dock långt ifrån nöjd där. Han gjorde ytterligare två mål innan halvtimmen var spelad och satte Lojal i en utmärkt position.

– Det var väldigt skönt att få in ett par mål direkt. Extra kul att Deart fick bidra framåt som målvakt också, sa Ayman Abualhala.

Överum reducerade sedan innan halvtid, men direkt i andra halvlek gjorde Kastrot Jashari 4–1.

På slutet gjorde Jetmir Shehi 6–1 för Lojal som sedan höll undan säkert.

– Vi visste vad som krävdes av oss idag och alla spelare var väldigt fokuserade på uppgiften. Det var en skön känsla att kunna spela av andra halvlek och vänta in segerjublet.

En av de gladaste på Ekensved var utan tvekan Björn Johnsson.
– Det är riktigt kul att vi lyckas med målet att ta hem serien. Vi har spelare med tio olika nationaliteter i laget och har väldigt roligt tillsammans, sa Lojals starke man.

SK Lojal tog hem sexan och fick fira med guldhattar. De är nu tillbaka i femman som de åkte ur 2021.