Bergström visade vägen med tre mål för Hägerstad

Hägerstad tog ett rejält skutt upp i tabellen efter segern med 4–3 hemma mot Kimstad på onsdagen. Tim Bergström grundlade segern med tre av målen.

Tim Bergström jublar efter 1-1 som var ett av hans tre mål för Hägerstad mot Kimstad.

Tim Bergström jublar efter 1-1 som var ett av hans tre mål för Hägerstad mot Kimstad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-15 21:19

Det bjöds på en kamp helt i publikens smak på idylliska Ekvallen på onsdagskvällen. Ställningen var 1–1 efter första halvlek där HIF inledde piggt, men det var ändå gästerna som tog ledningen.

– Vi hade lite otur där. Bollen studsade till och ställde våra mittbackar så de fick göra mål enkelt. Som tur var klev Tim Bergström fram och kvitterade ganska snabbt, sa Hägerstads tränare Jesper Wahlström.

undefined
Arvid Borell avlossar ett skott för Hägerstad.

I andra halvlek blev det mer av Tim Bergström. Han svarade för både 2–1 och 3–1 och fullbordade sitt hat trick. Matchen var långt ifrån avgjord för det. Kimstad gjorde 3–2 innan Hägerstad ökade på till 4–2 genom Adam Zetterström. Gästerna skapade spänning i matchen med en reducering till 4–3 som var av det mer spektakulära slaget.

undefined
Hägerstads tränare Jesper Wahlström.

– De gjorde mål på en konstig cykelspark som letade sig in på något vis. Sedan tycker jag att vi ändå har ganska bra kontroll på slutet. Vi bränner ett par bra lägen också och borde ha vunnit med klarare marginal, sa Wahlström som var nöjd med hela laget men valde att lyfta fram tre spelare.

– Tim Bergström ska ha plus för sina tre mål. Adam Zetterström var också riktigt bra. Sedan bidrog Tobias Claesson med två assist och gör det bra på sin position som högerback.

undefined
Lagkaptenen Tobias Claesson gjorde en bra match som högerback.

Tre poäng för Hägerstad innebar att laget klättrade från tionde till åttondeplats i tabellen och passerade just Kimstad.

– Nu ser det lite bättre ut i tabellen.

Hägerstads Mustafa Kadiric.
Hägerstads Mustafa Kadiric.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!