RIF reste sig – tog tre nödvĂ€ndiga poĂ€ng

LSW och Rimforsa IF bjöd pÄ en underhÄllande match i "östgötafyran". Och nÀr det blÄste som mest reste sig RIF och tog med sig tre viktiga poÀng hem. "Det Àr en karaktÀrsseger", sÀger trÀnaren Erik Svensson.

Isak Arvidsson NÀgga höll nollan nÀr Rimforsa IF besegrade LSW pÄ bortaplan.

Isak Arvidsson NÀgga höll nollan nÀr Rimforsa IF besegrade LSW pÄ bortaplan.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-12 16:08

Det var pĂ„ alla sĂ€tt en oerhört viktig match för Rimforsa IF under söndagen, nĂ€r man Ă„kte till Motala och gĂ€stade LSW IF. En förlust hade inneburit att RIF drogs med in i bottenstriden pĂ„ allvar. 

Men det blev seger. Noel Jackeltoft och Tobias Lundhs mĂ„l i slutet pĂ„ den andra halvleken rĂ€ckte för gĂ€sterna, som vann med 2–0. 

– Vi fick ett tufft motstĂ„nd. LSW Ă€r det mest svĂ„rspelade laget vi har mött och gör det riktigt bra. Vi visar dock moral och jag Ă€r stolt över den hĂ€r vinsten, sĂ€ger Rimforsas trĂ€nare Erik Svensson. 

Efter en mÄllös första halvlek sÄg det ut som att LSW skulle sprÀcka nollan i inledningen pÄ den andra. Isak Arvidsson NÀgga briljerade i RIF-mÄlet och höll tÀtt.

– Han Ă€r bĂ€st pĂ„ planen. Han gör sĂ„ mycket bra grejer, bĂ„de avancerade rĂ€ddningar och lite enklare rĂ€ddningar. Grabben Ă€r född 2004, sĂ„ det Ă€r imponerande, sĂ€ger Svensson om sin mĂ„lvakt. 

Efter en tilltrasslad situation i den 79:e minuten lyckades Noel Jackeltoft pĂ„ nĂ„got konstigt sĂ€tt fĂ„ med sig bollen och rulla in den i öppet mĂ„l. TvĂ„ minuter senare fick Tobias Lundh chansen frĂ„n straffpunkten och punkterade matchen. 0–2 blev slutresultatet. 

– Det Ă€r en karaktĂ€rsseger. Vi viker inte ner oss och jobbar oss tillbaka gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng. Det finns en fantastisk karaktĂ€r i det hĂ€r laget och Ă€ven om det gĂ„r tungt ibland sĂ„ vĂ€xer vi in i det, sĂ€ger trĂ€naren. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!