Så gick det i premiären för VIF och de var bäst

Premiär. Då slog Vimmerby till med en stark seger. "Vi fick många bra svar", sa de båda tränarna Patrik Gunnarsson och Karlo Goranci efter 2–1-vinsten mot division två-laget Nässjö FF.

Glädje. Vimmerby firar sitt första mål i matchen mot Nässjö.

Fotboll2023-02-18 14:37

Hur skulle Vimmerby stå sig mot Nässjö, ett snäpp upp i seriehierarkin?

Jo, mycket bra. VIF stod inte bara upp mot det hårt satsande division två-laget, utan lyckades alltså också vinna.

undefined
Rickard Thuresson och Mojeb Abdul Majed gjorde målen för VIF.

På bilden ser ni målgörarna och de som hade hittade nätet i vinsten, Rickard Thuresson och Mojeb Abdul Majed. Den senare är som bekant tillbaka i Vimmerby efter en sejour i Ljungsbro. Hans mål var läckert.

– Ja, haha. Det var skönt att bollen satt, säger ytterbacken med ett skratt efteråt.

Precis som sin ytterbackskollega, Anton Ljungberg, följde han framgångsrikt och många gånger med upp i anfallen. Som när han gjorde målet, där Joakim Storm stod för förarbetet.

VIF imponerade stort i den första halvleken.

– Det såg mycket bra ut och vi släpper inte till alls mycket innan paus, säger Patrik Gunnarsson.

Till stor del beroende på ett bra försvarsspel.

Efter halvtidsvila med 1–0 kom Nässjö ut starkare i andra halvlek. VIF bjöd på lite mer ytor då och var inte riktigt lika konsekventa som första 45. NFF kvitterade till 1–1, men det blev ändå Vimmerby som fick sista ordet i den här träningsmatchen. Den första för VIF och den fjärde för Nässjö.

Haris Dreco fälldes fri i straffområdet. Rickard Thuresson klev fram och satte distinkt straffen i mål till 2–1.

– Vi tappar lite i andra, men totalt gör vi det jättebra, säger de båda VIF-tränarna.

Här är betygen för de tre bästa som Sporten tyckte:

3 stjärnor: Karlo Goranci:

Visade direkt vilken tillgång han kommer att bli. Styrde och ställde centralt på mitten och var precis så där bolltrygg och säker som vi vant oss vid.

2 stjärnor: Anton Ljungberg:

En mycket stark insats av högerbacken. Var ett offensivt hot framåt och var också stabil i försvarsjobbet.

1 stjärna: Knut Gunnarsson:

Mittbacken inledde strålande och var bäst på planen första halvtimmen. Låg rätt i position, vann dueller och offrade sig helhjärtat.