Österbymo tappade ledning

Tabelljumon i division fyra, IFK Österbymo, inledde sin höst med hemmamatch mot seriesjuan Mullsjö. Men det blev ingen seger för IFK den här gången heller. Laget förlorade med 2–1.

Tung förlust för Österbymo.

Fotboll2018-08-10 22:03

Inför matchen ville tränaren Jörgen Damm se ett mer kompakt Österbymo i defensiven. I fredagens hemmamatch mot Mullsjö blev det till en början precis så och Österbymo lyckades även ta ledningen. 1–0 stod sig in till halvtidsvilan.

– Vi ska leda med 3–0 i halvtid. Vi bränner tre frilägen men spelar annars bra och håller ihop försvaret, säger Österbymos tränare Jörgen Damm.

Den andra halvleken kändes trygg för Österbymo och man skulle bara fortsätta på den inslagna vägen. Men i de sista tio minuterna vände allt.

Mullsjö kvitterade på straff i den 79:e minuten och bara två minuter senare tog de ledningen med 2–1 efter slarv i Österbymos backlinje.

– Det är mycket tungt nu, säger Damm.

Österbymo ligger forfarande sist i serien med fem inspelade poäng men kan ta med sig mycket från den här matchen. Speciellt insatsen i den första halvleken.

– Vi spelade riktigt bra i den första halvleken och ska avgöra. Men samtidigt så är det poäng vi ska ha.