Omdiskuterad utvisning i derbyt

Oj, vilken derbymatch vi fick se mellan VSGF/JAIK och Målilla! Det smällde rejält – i varje närkamp. Bortalaget hanterade de heta känslorna bäst och vann med 2–0.

En bild som symboliserar matchen väl. Två spelare ligger i backen, bland annat Henrik Johansson som precis har nickat in 1–0 till Målilla

Fotboll2018-06-08 21:58

Därmed är Målilla uppe i sju raka segrar i division sex. Ett imponerande facit.

Tränaren Nicklas Karlsson Hägg behövde ingen längre betänketid efter slutsignalen:

– Det här var årets skönaste seger. Helt klart. Det var mycket publik och heta känslor. Det är precis sådana här matcher man vill vinna.

Sett över 90 minuter var det en rättvis bortaseger. Virserum öppnade visserligen bäst och var minst lika bra som Målilla i den första halvleken.

I den 50:e minuten kom dock en matchavgörande situation. VSGF/JAIK-spelaren Yasien Alnajjar fick rött kort efter en våldsam satsning mot målvakten Christoffer Mikkonen.

Om det var rätt beslut? Tja, det råder det delade meningar om.

– Nej, ingen utvisning. Jag kan köpa ett gult kort, men inte rött. I mina ögon var det en 50/50-situation, säger hemmatränaren Emir Asic.

– Jag tycker det är solklart. Han hoppade in i vår målvakt. Det är inte mycket att snacka om, säger Nicklas Karlsson Hägg.

Hur som helst var det en situation som gjorde att Målilla tog över matchen. Anfallaren Henrik Johansson blev stor hjälte med sina två mål. En välplacerad nick gav 1–0, och med fem minuter kvar gjorde Johansson 2–0 efter en snabb omställning.

Bäst i VSGF/JAIK: Rasmus Rydén och Lars Arvidsson.

Bäst i Målilla: Mikael Hammarquist, Daniel Skoog och inhopparen Fabian Gugelmann.

0–2

Virserum–Målilla DIVISION 6 Målen: 0–1 (65) Henrik Johansson, 0–2 (85) Henrik Johansson Domare: Mats Jonsson (Vimmerby) och Mikael Fransson (Mörlunda) Publik: Omkring 200