Nu lämnar trotjänaren klubben

Han har spelat i klubben sedan han var sex år. Nu slutar Anton Holm i Kisa BK. "Jag känner mig färdig".

Foto: Jens Ökvist

Fotboll2018-10-23 15:50

Frånsett ett halvår i grannklubben Slätmons BK har 30-åringen alltid spelat i KBK. I år var det inte tänkt att han skulle spela alls, men när klubben hade det jobbigt, ja... då var Anton Holm på plats.

– Jag kom in när det hade gått en bit på säsongen. Jag tror att det blev tio matcher för mig till slut.

Men nu slutar du?

– Ja, jag har bestämt mig. Det är dags nu.

Varför?

– Jag tränar alldeles för dåligt för att vara kvar i KBK. Jag tycker att man ska träna mycket när man spelar för klubben, det kan inte jag. Jag har inte tiden som krävs.

Holm lägger dock inte skorna på hyllan, utan tanken är att han ska fortsätta lira.

Var?

– Det vet jag inte än, men det kommer bli i någon klubb i Linköping där jag bor. Superlambo har varit på mig tidigare, men ingenting är klart. I Linköping är det mer så att det är spelarna själva som söker sig till klubbar än att de blir kontaktade.

Anton Holm fick vara med om en svängig och på många sätt märklig säsong. En säsong där Kisa BK mer eller mindre var uträknat efter våren.

– Det var sjukt. Vi hade bara en poäng. Det tror jag aldrig tidigare har hänt. Inför Stureforsmatchen hade vi ett målsnitt på nästan fyra mål insläppa per match. Och med det snittet vinner man inga matcher.

Under höstsäsongen var sedan KBK som ett helt annat lag.

– Vi fick in ett par nya spelare som verkligen gjorde skillnad och var en positiv injektion. De andra spelarna höjde sig också när de kom.

Till slut klarade klubben kontraktet och det blir spel i femman även nästa år.

Har du gjort din sista match i Kisa?

– Ja, det tror jag, om vi nu inte flyttar närmare Kisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!