Virserum har klart med ny trÀnare

Spelare – och trĂ€nare. Allt i ett. Virserums SGF har gjort klart med tvĂ„ spelande trĂ€nare. "Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda med lösningen", sĂ€ger sportchef Adis Mulisic om förstĂ€rkningarna.

    Virserums SGF har klart med tvÄ nya spelande trÀnare.

Virserums SGF har klart med tvÄ nya spelande trÀnare.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-01-10 10:49

Det var lite turbulent en tid efter att JÀrnforsens AIK överraskande drog sig ur det lÄngvariga samarbetet med Virserums SGF.

Nu Ă€r det historia och division sex-laget VSGF har börjat om pĂ„ ny kula – i egen regi.

– Visst, jag gick omkring lite som i en dimma i en, tvĂ„ veckor, men det Ă€r över sedan lĂ€nge. Nu blickar vi bara framĂ„t, sĂ€ger Adis Mulisic.

Nyligen gjorde klubben klart med tvÄ viktiga pusselbitar: trÀnarduon Amer Asic och Rutgerus Anton Van Manen. Och inte bara det...duon kommer Àven att spela.

– TvĂ„ unga killar som kĂ€nner klubben vĂ€l. Till en början ville vi att de skulle spela hos oss igen och sen gav det ena det andra. Det vĂ€xte fram att vi Ă€ven ville ha dem som trĂ€nare. SĂ„ blev det. Vi tycker det hĂ€r Ă€r en jĂ€tteintressant lösning.

Har de nÄgon tidigare trÀnarerfarenhet?

– De Ă€r ganska oprövade, men vi vill ge dem chansen och tror pĂ„ de hĂ€r killarna. Amer har tidigare haft en ledarroll i Virserums damlag.

Amer Asic (frÄn StjÀrnan) och Rutgerus Anton Van Manen (EkenÀssjön) Àr ocksÄ VSGF:s första nyförvÀrv inför 2022, men troligtvis inte de sista.

– Vi har kontakt med ytterligare tvĂ„-tre riktigt intressanta killar. Det Ă€r en del praktiskt att lösa. GĂ„r det i hamn sĂ„ Ă€r jag mycket nöjd.

Hur ser det ut i övrigt pÄ spelarsidan?

– Vi har tappat sju-Ă„tta killar till andra klubbar, men pĂ„ senaste trĂ€ningen var vi Ă€ndĂ„ 18 man. Det Ă€r bra. Vi har en ung trupp och tror att det kan bli riktigt bra pĂ„ sikt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!