Goranci och VIF går skilda vägar

Karlo Goranci och Vimmerby IF går skilda vägar. Den spelande assisterande tränaren lämnar efter en säsong. ”Jag har valt att inte förlänga mitt avtal”, säger han.

Karlo Goranci, Vimmerby IF

Karlo Goranci, Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-11 15:54

Karlo Goranci var spelande tränare i Gullringen 2022 och valde efter säsongen under uppmärksammade former att gå vidare till Vimmerby IF. Där han haft rollen som spelande assisterande tränare och varit en del av laget som såg till att VIF klarade nytt kontrakt i division 3 som nykomlingar.

Nyligen meddelade 30-åringen att han inte väljer att utnyttja möjligheten att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år.

Varför?

– Rollen som assisterande tränare har varit annorlunda. Som assisterande kan man inte sätta sin egen prägel på det fullt ut. Kort och gott, jag har valt att inte förlänga, säger Goranci som känner att han behöver ta en liten paus från fotbollen efter säsongen.

– Jag har varit tränare för J18-laget i VIF också så det har blivit väldigt mycket fotboll. Det är kul, men det tar på krafterna. Därför kommer jag inte stressa fram något beslut om min framtid.

Har du fått några erbjudanden?

– Inget konkret, men visst har jag fått samtal. 

Med en bakgrund i Hvetlanda GIF och Gullringens GoIF ligger det nära till hands att spekulera kring att det är klubbar som kan bli aktuella i framtiden.

– Jag har en koppling till båda klubbarna, men det finns inget konkret att säga om dem. Jag kommer ta god tid på mig.

Kommer du att fortsätta som spelande tränare?

– Det är tanken. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!