Melker på bättringsvägen – med hammare och spik!

Vad hände med Melker Johansson, en av Gullringens bästa spelare? Jo, det kan man undra. 19-åringen var skadad hela hösten och har fortfarande problem. Men nu kan det ha vänt..."Jag fick kontakt med en kille som använder hammare och spik!

Mardrömshöst. Melker Johansson var skadad hela hösten och har fortfarande problem. Nu kan den skicklige Gullringenspelaren hittat en lösning.

Mardrömshöst. Melker Johansson var skadad hela hösten och har fortfarande problem. Nu kan den skicklige Gullringenspelaren hittat en lösning.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-12-23 12:00

Vad är nu detta, kanske ni tänker.

Melker Johansson har svaret.

– Det låter lite som hokus pokus och ja..., visst låter det lite märkligt, säger han.

Men om vi tar det från början. Det var i juni i en match mot Tranås som Melker började få problem med bland annat ryggen. Det mesta pekade på att det var en inflammation i ischiasnerven, men riktigt så var det inte.

– Jag hade rejält ont och tyckte inte att jag fick någon riktig hjälp. Rådet var att jag skulle ta ipren.

undefined
Melker Johansson gjorde åtta mål på 14 seriematcher 2023 innan han blev skadad.

Senare kom han till en fysioterapeut som Gullringens GoIF har kontakt med i Linköping. Efter en magnetröntgen visade det sig att det var diskbråck. För tre veckor sedan var han hos ortopeden i Västervik, men har inte hört något därifrån sen dess.

– Jag har tröttnat på att inte få några besked. 

Därför sökte han andra vägar – och hittade till en privatklinik i Västervik. I måndags var han där. 

Och...?

– Det var otroligt, egentligen. Han använde en udda teknik, med hammare och spik. Först trodde han inte att han skulle kunna hjälpa mig, men sen sa han att jag hade en höftrotation på åtta centimeter. Det är ganska mycket. På något sätt "bankade" han ut det där och bara tio sekunder senare kunde jag plötsligt böja mig ner och nå marken. Det var helt omöjligt innan, då kunde jag böja mig max tio centimeter. Det var nästan som att komma till en trollkarl, haha.

Hela den här veckan har det känts bra, men samtidigt strålar det fortfarande ner som nervsmärta i ena låret och ändan.

I fredags kväll var han på sitt andra besök hos "trollkarlen".

– Han gick på spiken och hammare igen och slog lite. Nu gick han in lite mer på kotorna. Jag har diskbråck i kota L5 och han gjorde sin magi igen och tog sina knogar och fick i ordning på kotan ovanför, som också tagit skada. Den ploppade tillbaka och kom på plats. Nu känts det lite ovant, men det går framåt. 

Vad händer nu?

– Nu ska jag vänta en vecka och sen ska jag tillbaka nästa torsdag. Han sa att det var ganska ovanligt att det vänder så här snabbt som det gjort för mig och det var förstås positivt att höra.

Vad är grundproblemet?

– Det är diskbråck som jag gått med lite för länge och sen har jag kompenserat det med olika rörelser och det har påverkat andra muskler runt omkring. Nu känner jag att något har skett i kroppen och det är bara att hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll. 

Melker Johansson, som gjorde åtta mål på 14 seriematcher 2023, börjar nu få tillbaka hoppet. Ett hopp som kanske kan leda till fotbollsspel igen kommande säsong.

– Jag hoppas verkligen. Fotbollen har känts avlägset för mig ganska länge nu. De senaste sju månaderna har varit tunga och de senaste månaderna har det varit noll prio på fotbollen med tanke på kroppen. Visst, jag har varit och tittat på någon träning då och då, men det är nästan bara jobbigt. Jag vill ju vara med och spela.

Ni verkar få ihop ett bra lag 2024?

– Absolut. Vi kommer definitivt vara med däruppe och slåss om det, men det säger vi väl alltid, haha. Nu tappade vi tyvärr "Abbe" (Albin Gustafsson), men samtidigt har vi fått in många bra spelare. Så här stark trupp var det nog länge sedan vi hade.

Och ännu starkare blir det om talangen och nyckelspelaren Melker Johansson får ordning på sina skadebekymmer.

Med spik och hammare verkar allt vara möjligt...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!