Måstematch för Österbymo

IFK Österbymo ligger sist i division fyra inför omstarten och på fredag kväll möter man seriesjuan Mullsjö på hemmaplan. "Det gäller att ta poäng i varje match nu", säger tränaren Jörgen Damm.

Tung förlust för Österbymo.

Tung förlust för Österbymo.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-09 21:30

Österbymo har bara vunnit en match och tagit fem poäng i division fyra i år. Nu ska man lägga våren bakom sig och blicka framåt mot höstsäsongen, som inleds på fredag kväll med hemmamatch mot Mullsjö.

– Nu känns det som att vi startar om igen. Det finns ingen match som är mindre viktig och det gäller att ta poäng i varje match, säger Österbymos tränare Jörgen Damm.

Läget i truppen ser bra ut trots några sjukdomar. Extra positivt för Damm och laget är att Edin Jakupovic nu verkar vara redo för spel. Försvararen har haft stora knäproblem genom åren men går in från start mot Mullsjö.

– Han gör ett försök och han vill gärna hjälpa oss. Det är en väldigt viktig kugge för oss, säger tränaren.

Mullsjö ligger sjua i serien och har blandat och gett i år. Förra mötet mellan lagen slutade 3–1 till Mullsjö och det är framför allt offensiven som är deras största styrka, men det går att såra dem bakåt, menar Jörgen Damm.

– De är tunga framåt och har några anfallare som vi måste hålla koll på. Men det känns som att vi har möjlighet att störa deras försvar och hitta rätt i öppningarna som finns när de fyller på med folk framåt, säger han.

Vad har ni pratat om inför matchen?

– Vi har släppt in alldeles för mycket mål så vi måste hitta tillbaka till ett kompakt försvarsspel. Vi ligger på nästan tre insläppta per match och då tar man inga poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!