Nilsson var bäst av alla i turneringen: "Smickrande"

FBSK gjorde succé under lördagen. De tog sig ända till final i Nennes Nyårscup. Bäst i laget – och i hela turneringen – var rutinerade målvakten Robert Nilsson. "Det är smickrande att få den utnämningen", säger Nilsson.

Robert Nilsson och hans FBSK gjorde en stark turnering.

Robert Nilsson och hans FBSK gjorde en stark turnering.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2023-12-31 13:48

Två segrar i gruppspelet från FBSK resulterade i avancemang till semifinalen. Där ställdes de mot en av favoriterna IFK Tuna. FBSK stod emot och segrade med 1–0.

– Det var en jämn match. Tuna är skickliga, framförallt bröderna Carlsson (Anton och Martin). Men vi ligger bra defensivt och gör att de inte får så många lägen, sen får vi in ett mål. Jag kommer knappt ihåg hur det såg ut, Tage fick i alla fall in en boll. Jag stod ju på andra sidan, det var lite för långt bort, säger Robert Nilsson och skrattar till. 

Därmed var FBSK klara för final. Där ställdes de mot hårt satsande IFK Västervik. Lagen möttes även i gruppspelet. Då vann Västervik med 3–1 men i finalen blev det en jämnare historia. 

– Vi försökte minimera misstagen genom hela turneringen och det gjorde vi verkligen i finalen. De flesta av deras skott kommer rakt framifrån och då ska jag ta dem. Vi håller boxen och de får inte igenom bollarna diagonalt. All heder till backar och forwards som sliter och täcker skott. 

Ställningen var 0–0 efter ordinarie matchtid. Därmed väntade straffar. Dessvärre, för FBSK, var Västervik säkrast från straffpunkten och vann hela Nennes Nyårscup. Men det var en hedersam finalförlust för FBSK och Robert Nilsson. Målvakten gjorde det så bra att han blev utnämnd till turneringens spelare. 

– Det var smickrande att få den utnämningen, säger Nilsson.

Turneringen var en bra uppladdning för FBSK inför det stundande Kommunmästerskapet nästa helg. 

– Absolut. Jag ser verkligen fram emot det och det blir lite skillnad med mer folk på läktaren. Matcherna spelas bara i tolv minuter också, så det kan bli ännu mer målsnålt, vilket kan passa oss. Det ska bli roligt. 

Robert Nilsson tror också på sitt FBSK inför kommande utomhussäsong. 

– Vi har väl inte någon som lämnat och fått in några nyförvärv. Tage (Falk, spelande tränare) är dessutom kvar som vet hur vi spelat. Sen kommer också Urban in på ett bra sätt och kan styra upp det ännu mer. Han har bra koll och känner många av spelarna sedan ungdomsåren. Vi kan ha bra grejer på gång, säger Nilsson som kanske måste dra ned på fotbollen en aning till våren:

– Vi ska bygga hus, men jag ställer upp när jag kan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!