Helt jÀmnt i kampen mellan skyttedrottningarna

13 mÄl pÄ fyra matcher. Det Àr facit för sÄvÀl Caroline Phalén i HFK och Emma Sjökvist i HM IS i fortsÀttningsserien av division 4.

Caroline Phalén och Emma Sjökvist har öst in mÄl i början av höstsÀsongen.

Caroline Phalén och Emma Sjökvist har öst in mÄl i början av höstsÀsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-04 12:37

Hultsfred–Landsbro B 8–0

HFK fick snabb revansch för derbyförlusten mot HM IS senast. Laget ledde med 6–0 efter 35 minuter och vann med 8–0 till slut. Caroline PhalĂ©n briljerade med fyra av mĂ„len. Emma Billing bidrog med tvĂ„, Moa Carlsson 1 och Julia Ingemarsson 1.

– Det blev inte mycket till motstĂ„nd. Jag hade lĂ€gen för att göra fyra mĂ„l till, sĂ„ jag brĂ€nde en hel del ocksĂ„, sa Caroline PhalĂ©n efter matchen.

Phalén har nu gjort 13 mÄl pÄ fyra matcher i höst. Emma Sjökvist i HM IS stÄr pÄ lika mÄnga efter att ha gjort sex mÄl i helgens match.

– Det gĂ„r nog lite för lĂ€tt för oss pĂ„ den hĂ€r nivĂ„n. Det Ă€r kul att fĂ„ göra mĂ„l, men jag har inget fokus pĂ„ skytteligan. Det viktigaste Ă€r att det gĂ„r bra för HFK och att vi fĂ„r vinna lite matcher och hitta tillbaka till glĂ€djen med fotbollen igen.,

undefined
Jasmine Ziane gjorde fyra av Rimforsas mÄl.

MalmslĂ€tt–Rimforsa 0–7

Lagen stod pĂ„ samma poĂ€ng inför matchen och med tanke pĂ„ det var gĂ€sternas seger anmĂ€rkningsvĂ€rt stor. Jasmine Ziane var pĂ„ mĂ„lhumör för gĂ€sterna och gjorde fyra av lagets mĂ„l. Edith Djerf gjorde tvĂ„ mĂ„l och dessutom fick man hjĂ€lp av ett sjĂ€lvmĂ„l. 

Vimmerby IF B–Runsten/Möckleby 1–1

VIF hamnade i underlĂ€ge efter dryga kvarten, men Vera Andersson kvitterade fem minuter senare. 

– Kanske Ă„rets bĂ€sta av oss helt enligt vĂ„ra intentioner. Skönt att fĂ„ poĂ€ng i match mot ett topplag det var vi verkligen vĂ€rda.Toppbetyg till alla femton spelare, sa Vimmerby B:s trĂ€nare Budo Ericsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!