HFK gör förändringar på ledarsidan till nästa säsong

Det blir inget fortsatt samarbete mellan Hultsfreds FK Dam och huvudtränare Christian Johansson nästa säsong. Enligt Christian själv var det ömsesidigt beslut. "Det finns flera duktiga tjejer i den här föreningen som har framtiden för sig", säger han efter det står klart att han lämnar.

Christian Johansson lämnar HFK.

Christian Johansson lämnar HFK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-25 12:30

2023 blev ett speciellt år för HFK:s damlag som inledde sin säsong i division 3. Men efter en tuff vår med flera storförluster – valde man efter sommaruppehållet att ta steget ner till fortsättningsserien i fyran. Där hittade man tillbaka glädjen till fotbollen och levererade många mål, där stjärnan Caroline Phalén låg bakom det mesta.

Men till nästa säsong kommer det ske förändringar på ledarsidan. Klubben och huvudtränaren Christian Johansson har valt att gå skilda vägar.

– Jag kommer inte att bli kvar som huvudtränare nästa säsong. Det var ett gemensamt beslut. Men visst hade det varit kul att fortsätta. Det finns flera duktiga tjejer i den här föreningen som har framtiden för sig, säger Johansson.

Vad säger du om säsongen som har varit?

– Det var tufft i våras för tjejerna som förlorade med stora siffror. Men sedan när vi tog klivet ner fick vi spela vårt eget spel och glädjen kom tillbaka. Där visade vi att vi hade mycket fotboll i truppen.

Vad händer med dig nu, kommer du hoppa på något annat tränaruppdrag?

– Om det skulle komma något erbjudande så kommer jag ta ställning till det. Men det måste kännas rätt.

HFK har inte gjort klart med någon ersättare än.

"Föreningens damutskott jobbar med frågan och tillsammans med styrelsen försöker de se över en ny lösning", skriver klubbens ordförande Patrik Stenbäck i ett sms.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!