Larsen avgjorde sent: "Den bästa känslan"

Häcken vände underläge till seger – och är därmed klart för final i svenska cupen. Matchvinnaren: Stine Larsen, i 91:a minuten. –Det var den bästa känslan… jag är glad. Fan vad viktigt, säger hon till C More efter semifinalens 2–1 mot Kristianstad.

Stine Larsen jublar efter sitt sena segermål i svenska cupens semifinal mot Kristianstad.

Fotboll2023-03-18 16:12

Matchuret hade passerat 90 minuter när Stine Larsen fick chansen.

Och då var hon kylig.

27-åringen rundade målvakten Melina Loeck, stannade upp och placerade sedan in segermålet i semifinalen mot Kristianstad.

Fullträffen i 91:a minuten gav 2–1, seger och Häcken är därmed klart för klubbens fjärde raka final.

– Det är där vi vill vara, så jag är nöjd med det och nu ser jag fram emot finalen, säger Larsen.

Matchen på Bravida arena i Göteborg blev en jämn duell om att få behålla drömmen om att få lyfta pokalen senare i vår.

Kristianstad inledde dock bäst och gjorde 1–0 efter 26 minuter genom Emmi Alanen. Laget hade även chans att få semifinalen i ett tydligare grepp – men Jordan Brewster prickade ribban i stället för nätet med straffen i slutet av första halvlek.

I stället kom Häcken tillbaka in i matchen och nio minuter in i andra kvitterade Anna Anvegård.

Sedan avgjorde Stine Larsen.

– Det är så klart surt att förlora, säger Kristianstads Sheila van den Bulk till C More.

– Jag tror att de började hitta lösningar på vårt presspel, vi kanske också blev lite rädda och gjorde det inte till hundra procent. Sedan gjorde de mål och fick mer och mer grepp. Det är surt.

På söndagen gör Hammarby och Piteå upp om den återstående finalplatsen, i en match som startar klockan 13.00.