Klubbikonen glad över förstärkningen: "Lovat att satsa"

Det kan komma att jublas extra mycket på Ekvallen i år. Här är nästa förstärkning till laget som mycket väl kan blanda sig i en toppstrid: Viktor Sjöblad. "Han är verkligen en bra värvning", säger Jesper Wahlström i Hägerstads IF.

Hägerstads IF kan räkna in ytterligare ett bra nyförvärv.

Hägerstads IF kan räkna in ytterligare ett bra nyförvärv.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2021-03-31 17:40

Den 23-årige ytterbacken/yttermittfältaren kommer närmast från Hägerstads seriekonkurrent Malmens FF. Viktor Sjöblad är ändå ingen ny bekantskap för HIF.

– Han var här en sejour för några år sedan. Nu har han lovat att satsa mer än vad han kanske gjorde den gången, menar Wahlström och tillägger att Sjöblad debuterade i grannklubben Rimforsa IF redan som 15-åring. 

– Det är en bra idrottsman vi får till klubben. Viktor var duktig även ibland annat hockey, där han spelade i LHC när han var yngre.

Hur kommer det sig att han ska spela för er?

– Tydligen är han tillbaka här i trakterna och har flera kompisar som spelar hos oss.  

Jesper Wahlström är överlag nöjd och belåten så här långt:

– Det känns bra. Vi har framför allt en större bredd i truppen. Dessutom har vi fått in skickliga killar som Arvid Borell (med erfarenhet från division tre och spel i framför allt Rimforsa IF) och Kristoffer Sjöqvist. Honom har jag faktiskt jagat i flera år. Äntligen lyckades vi knyta honom till oss. 

Sjöqvist kommer närmast från Slätmon, men har sedan tidigare mestadels huserat i Linköpingsklubbar som LFF, Östria och Hemgårdarna. En annan spelare som lyfts fram är RIF-förvärvet Anton Söderback. 

– Oj vad han har imponerat på träningarna. Han har varit helt fenomenal.

Att HIF nu har tillgång till två målvakter (Filip Thorn är ny från RIF) har också gjort sitt till kvaliteten på träningarna har höjts en nivå. 

– Vi är riktigt taggade inför säsongen. För tre veckor sedan gjorde vi ordning på Ekvallen. Då var vi 15 killar som hjälptes åt med att bland annat vältra planen. Sånt är också viktigt för gemenskapen. 

Den 16 april är det planerat för seriestart och Kindaderby: Slätmon-Hägerstad. 

– Jag hoppas att vi kan spela då. Jag har inte hört något annat från ÖFF (Östergötlands Fotbollförbund) än. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!