HFK har tappat en mängd spelare: "Kan inte begripa det"

Bråk mellan skyttekung och tränare, degradering till femman och dränerad trupp. Det har funnits ljusare månader i Hultsfreds FK:s historia. Vi kollade läget med klubben som har en händelserik period bakom sig. "Det har varit en riktigt tung frimånad", säger Krister Borg i HFK.

Krister Borgs HFK har en tung period bakom sig.

Krister Borgs HFK har en tung period bakom sig.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-12-15 13:14

Nej, det har inte varit guld och gröna skogar för HFK på sistone. För några månader sedan uppstod en schism mellan den dåvarande tränaren Sebasthian Svensson och lagets skyttekung Diego "Keko" Torribio Urrutia. Därefter kom ett ännu tyngre bakslag då klubben åkte ur division fyra. 

Som om inte det vore nog har klubben under frimånaden, som slutar idag, blivit dränerade på spelare. "Keko" har lämnat för IFK Tuna, talangfulla duon Ibrahim Haddar och Arvid Eckerstig har värvats till Vimmerby IF, Sebastian Strömbom har lagt skorna på hyllan och trotjänaren Christopher Einarsson har lämnat för IF Hebe tillsammans med en drös yngre spelare. Den enda spelaren på pluskontot är en ung 16-åring från Målilla, Beriq Menghisteab. 

– Det har varit en riktigt tung frimånad för oss, och vi vet inte hur det slutar än, säger HKF:s Krister Borg, som är med i herrutskottet, när vi når honom under torsdagskvällen. 

– Det känns jobbigt när vi är ett gäng som lägger ned mycket tid och sen blir det såhär. Vissa förstår jag fullständigt, men en del spelares val kan jag inte begripa. 

Vissa tapp hade klubben räknat med men inte i den här omfattningen. 

– Vi visste väl att en del spelare skulle falla ifrån. Att Christopher Einarsson, 38 år, vill avsluta i moderklubben har jag full förståelse för och Strömbom har sagt att han ska sluta i flera år. Det var bara en bonus att han körde ett år till. 

HFK har tappat flera yngre spelare. Ett antal har gått till division sex-laget Hebe, med en stark frimånad, som bland annat knutit till sig målvakten Erik Hoffman, Noah Sandelius och Nouraldeen Alrifi från HFK. 

– Många av de yngres beslut kan jag inte riktigt förstå. Men visst, några har varit med ett par år och kanske känner att de vill ha mer speltid, säger Borg och fortsätter: 

– Allt hade varit så jäkla mycket lättare om vi varit kvar i fyran. 

Spelartappen till de lägre divisionerna sker trots rekryteringen av meriterade tränaren Anders Larsson. Den mångårige Mörlunda-målvakten har ett gediget CV med olika tränaruppdrag högre upp i seriesystemet, bland annat i Högsby IK och Oskarshamns AIK. Det pågår även ett arbete med att hitta en assisterande tränare till honom 

– Det är inte helt klart ännu. Vi jobbar på det och ska förhoppningsvis ha det klart runt nyår. 

Utöver förändringarna på spelar- och tränarsidan har HFK även fått en ny verksamhetsansvarig i form av Charlie Olsson, som tillträder sin tjänst efter årsskiftet. 

– Han har utbildning och är nog en av de mest lämpade för jobbet av dem som sökt. Det kan bli bra, och roligt att det blir en ung kille med rötter i HFK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!