Wahlström klar – nyförvärv på ingång: "Jobbat hårt"

Niklas Wahlström kommer fortsätta att ha huvudansvaret i Hägerstads IF nästa säsong. Han kommer leda laget tillsammans med Pierre Borell. Då blir det alltså ingen brödralösning som det var snack om innan på tränarsidan. Jesper Wahlström kommer ta ett steg tillbaka och sköta andra delar i klubben, bland annat rekryteringen av nyförvärv. Och han har varit aktiv...

Niklas Wahlström fortsätter som huvudtränare nästa säsong i Hägerstad.

Niklas Wahlström fortsätter som huvudtränare nästa säsong i Hägerstad.

Foto: Magnus Strömsten/Privat

Fotboll2023-10-24 06:15

Division fem-laget Hägerstad har gjort klart med fem nya spelare till nästa säsong. Men ordförande Jesper Wahlström vill inte gå in på vilka nya namn som kommer att representera laget nästa säsong, då de inte har informerat deras tidigare klubbar. 

– Vi har jobbat hårt på spelarmarknaden för att kunna öka konkurrenssituationen i klubben. Vi vill sätta lite extra press på de som inte väljer att komma och träna, då det har varit lite problem med det. Det är mycket roligare att ha till exempel 16 man på träningarna. Det jag kan säga om de nya som kommer in är att det är yngre förmågor då vi vill satsa ungt, säger Jesper Wahlström.

Något som han kan bekräfta är att brorsan Niklas kommer att fortsätta som huvudtränare nästa säsong. Den gångna säsongen när Niklas kom in så hjälpte Jesper till som assisterande. Men nästa säsong kommer det inte bli så.

– Niklas kommer att ha Pierre Borell som assisterande. Pierre var på bänken den här säsongen så det blir en fortsättning för honom. Det är både vi i styrelsen och spelargruppen väldigt nöjda med.

Varför vill du inte fortsätta som tränare?

– Jag har så mycket annat som jag styr med i föreningen. Jag kommer definitivt inte att vara arbetslös. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!