Kan HFK rubba favoriten?

Toppmatch på Knektavallen. Då går Hultsfreds FK för tre poäng. ”Det vore riktigt skönt att närma sig Pukeberg i tabellen”, säger tränaren Jerker Einarsson.

HFK-tränarna Jerker Einarsson och Alexander Sundquist är redo för en ny match.

HFK-tränarna Jerker Einarsson och Alexander Sundquist är redo för en ny match.

Foto: Roelof Stroetinga

FOTBOLL2018-05-17 19:55

Efter en fin start på säsongen har HFK tappat lite fart. Senast blev det en jobbig 4–3-förlust mot bottenlaget Kalmar AIK.

– Vi gjorde för många försvarsmissar. Å andra sidan skapade vi tillräckligt många lägen för att vinna den matchen. Jag skulle vilja påstå att det var otur att vi förlorade, säger Jerker Einarsson.

Hittills har Hultsfred skrapat ihop sju poäng på fem omgångar. Det räcker till en fjärdeplats i den extremt jämna tabellen.

– En bra placering, men sett över alla matcher kan vi inte vara nöjda med poängutdelningen. Vi behöver höja oss ett par snäpp.

Nu väntar serieledaren Pukeberg. Tankar inför den matchen?

– Det är en viktig match, så klart. De är fyra poäng före oss och vi vill minska det avståndet. För vår del handlar det om att få upp farten och inspirationen igen. Alla spelare måste ta sitt ansvar.

Albert Johansson har fått en drömstart på den här säsongen med tre hattrick (!).

– Nio mål talar sitt tydliga språk. Albert har varit riktigt, riktigt bra. Även ”Fille” (Filip Ingemarsson) har gjort det bra på topp, säger Jerker Einarsson.

Har du, i egenskap av gammal målkung, kommit med några tips?

– Vi delar upp truppen ibland för att ge mer individuell träning. I Alberts fall försöker jag få honom att möta lite mer och hålla i bollen. Där finns det utvecklingspotential. Men så länge han är i boxen och öser in mål är det svårt att klaga...

Till fredagens match är Christopher Einarsson tillbaka i startelvan.

Här är startelvan: David Tegberger – Kevin Olsson, Pierre Fransson, Alexander Gustafsson, Ludwig Strömbom – John Svensson, Christopher Einarsson, Sebastian Strömbom, Martin Johansson – Albert Johansson, Filip Ingemarsson. Bänk: Erik Stejdahl, Charlie Olsson, Meris Hasanbegovic, Tobias Nilsson, Oscar Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!